Rôzne

Netypicky teplá zima: Sezóna však nebola najhoršia

Napriek vytrvalému, netypicky teplému počasiu s nedostatkom prírodného snehu nepovažujú prevádzkovatelia liptovských rekreačných stredísk uplynulú zimnú sezónu za neúspešnú. Rozvojové investície do infraštruktúry pomohli udržať záujem veľkého počtu turistických návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Netypicky teplá zima: Sezóna však nebola najhoršia
Zdroj: TASR

„Extrémne netypická zima jednoznačne potvrdila, že dokážeme robiť aj v nepriaznivom počasí vďaka špičkovej technike a tímu skúsených odborníkov doslova zázraky. Práve preto sa pod Chopkom bude dať lyžovať minimálne do konca apríla,“ zhodnotila ho

Riaditeľ moderného hotela v Demänovskej Doline Tomáš Kubica označil nevyspytateľné počasie za príčinu rezervy v obsadení ubytovacích kapacít. „Chýbalo viac víkendových slovenských turistov a najmä Bratislavčanov, ktorí po meteorologických správach asi zvažovali, či sa vyberú do Tatier,“ skonštatoval.

„Naopak, optimistickým zistením je významný nárast návštevníkov z Ukrajiny a Ruska. Dúfam, že sa do ich povedomia nezapísala nepriazeň počasia, ale predovšetkým zlepšovanie služieb a rozširovanie pestrej ponuky atrakcií,“ dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM