Krimi

Nočné pátranie sa skončilo neúspechom: Hory vydali svoju ďalšiu obeť

Horskí záchranári z Oblastného strediska Západné Tatry vyšli v sobotu vo večerných hodinách na pomoc kolegom z poľského GOPRu. Pomoc potrebovali pri hľadaní 34 – ročného bežca poľskej národnosti v oblasti Babej hory.

Ilustračný obrázok k článku Nočné pátranie sa skončilo neúspechom: Hory vydali svoju ďalšiu obeť
Zdroj: Dnes24.sk

Mladý muž naposledy telefonoval v sobotu 14. februára o 11:00 hod. dopoludnia. „Počas pátrania nemal pri sebe mobilný telefón, preto nebola možná jeho lokalizácia. Šiesti záchranári vrátane psovodov prehľadávali spoločne s desiatimi dobrovoľnými zmluvnými záchranármi lokalitu od Slanej vody po žltom turistickom značení cez Hájovňu na Rovniach až na Babiu horu. Zároveň prišiel na pomoc aj záchranár HZS z Oblastného strediska Malá Fatra spolu s piatimi zmluvnými dobrovoľníkmi HZS,“ uviedla Horská záchranná služba.

Spoločne s turistickým chodníkom záchranári prehľadali aj ďalšie oblasti, kde by sa muž mohol nachádzať. „Poľskú stranu Babej hory prehľadávali záchranári GOPRu a do pátrania zapojili aj leteckú techniku. Nadránom sa podarilo nezvestného muža nájsť v žľabe z poľskej strany, bohužiaľ bez známok života,“ dodala HZS. Pátracia akcia bola ukončená o šiestej hodine ráno.

Foto: HZS

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM