Marcel Mojžiš Vodný slalom

Nominačný rýchlik na sezónu, najskôr Čunovo, potom Mikuláš

Nominačný rýchlik do reprezentácie zvládnu počas dvoch týždňov slalomári na divokej vode. Najskôr budú zbierať body nadchádzajúci víkend v Čunove v dvoch pretekoch, o týždeň nasleduje Liptovský Mikuláš so svojím Medzinárodným tatranským slalomom, po ktorom sa nominácia uzavrie.

Ilustračný obrázok k článku Nominačný rýchlik na sezónu, najskôr Čunovo, potom Mikuláš
Foto: Slávka Kellová

O tom, aké bude zloženie slovenských výberov, rozhodne olympijské bodovanie podľa kľúča 7, 5, 4,…1 bod. Rátajú sa tri najlepšie výsledky zo štyroch, pri rovnosti bodov sa k slovu dostanú aj piate preteky 12. mája počas MTS. Nominačný kľúč je zaužívaný, prehľadný a detailný. Singlista Michal Martikán a deblisti Hochschornerovci majú nomináciu istú, no keďže Michal Martikán sa nechal počuť, že ME v Krakove vynecháva, rovnako ako Svetový pohár okrem augustového finále v Čunove, ponúkol tak svoje miesto v reprezentácii.

V Čunove pod organizačným dohľadom bratislavského klubu ŠKP sa objaví aj medzinárodná konkurencia, s Japonskom, Poľskom, Rusmi, divokosť čunovských perejí nalákala aj jedného z najlepších kajakárov na svete Slovinca Petra Kauzera. Slováci nastúpia v plnej sile, nominačná motivácia je zrejmá aj v juniorskej kategórii. Otáznik visí nad bratancami Škantárovcami, z rodinných dôvodov sa asi na kanáli neobjavia.

Nominačný kľúč rieši aj prípadnú stratu formy, po 3. kole Svetového pohára a júnovými ME v Krakove sa menoslov prehodnotí a pred septembrovými MS v Prahe-Troji a záverom SP prípadne zmení.

Každé jedny nominačné preteky majú aj svojich staviteľov trate z trénerskej ‚branže‘, prvé obhospodári Peter Mráz, druhé Peter Cibák, tretie Juraj Minčík, štvrté a piate Róbert Orokocký.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM