Slávka Kellová Samospráva

Nová hokejová tréningová hala bude: Zámer je odklepnutý

Brankársky hrdina tohtoročného svetového šampionátu v ľadovom hokeji Ján Laco predstavil so svojimi spoločníkmi zámer postaviť tréningovú halu v tesnom susedstve materského liptovskomikulášskeho štadióna. Dostal zelenú.

Ilustračný obrázok k článku Nová hokejová tréningová hala bude: Zámer je odklepnutý
Foto: Slávka Kellová

Súčasťou projektu by mala byť aj rekonštrukcia pôvodného chladiaceho zariadenia a dlhodobé prevádzkovanie celého komplexu. Mestské zastupiteľstvo jednomyseľne podporilo tento rozvojový návrh. „Ak všetko pôjde dobre, podarí sa naplniť dohodnuté podmienky a mesto sa k tomu postaví veľmi pružne, naším cieľom je, aby už cez budúce leto stála nová tréningová hala a bola v plnej prevádzke už aj so zrekonštruovanou strojovňou,“ uviedol konateľ spoločnosti JL arena Branislav Duboš.

Primátor Alexander Slafkovský potvrdil, že zaujímavý projekt je na dobrej ceste. „Samozrejme, ani zďaleka nie sme na konci prípravnej fázy. Máme pred sebou ešte množstvo formálnych prekážok, ale aj jednoznačnú podporu zastupiteľstva a urobíme všetko preto, aby sa ho podarilo zrealizovať,“ vysvetlil.

Čo so starým štadiónom?

„Je to veľmi zaujímavá ponuka. Mesto môže získať pri menších nákladoch neporovnateľne viac tréningových hodín pre hokejovú mládež a športujúcu verejnosť. Do konca roka potrebujeme mať na stole komplexný návrh zmlúv s presnými ekonomickými ukazovateľmi,“ dodal Slafkovský s tým, že samospráva chce zveľadiť aj starý zimný štadión.

Súvisiaci článok:

http://mikulas.dnes24.sk/…-hala-145501

Projekt tréningovej haly v Liptovskom Mikuláši
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM