Rôzne

Nová strecha, okná a skrinky v šatniach: Mikulášska plaváreň dostáva druhý dych

Na krytej plavárni v Liptovskom Mikuláši sa začali čiastočné rekonštrukčné práce. Opravy sa ako prvá dočkala zatekajúca strecha. Na rad sa dostane i vzduchotechnika, časť okien či skrinky v šatniach.

Ilustračný obrázok k článku Nová strecha, okná a skrinky v šatniach: Mikulášska plaváreň dostáva druhý dych
Foto: Slávka Kellová

Liptovskomikulášsku krytú plaváreň postavili pred viac ako 25 rokmi. Postupne sa zhoršujúci technický stav dal o sebe vedieť pred desiatimi rokmi, keď sa do veľkého bazéna zrútila časť strechy. Tá bola následne i opravená. “Vzduchotechnika funguje tak na 20 percent, musíme vetrať prievanom. Okná sú ešte pôvodné a nevyhovujú. Nehovoriac o streche nad telocvičňou a šatňami, kde nám pretekajúca voda ničí palubovku a skrinky na prezliekanie,“ priblížil vedúci plavárne Ľubomír Droppa.

Opravy prevádzku plavárne neovplyvnia

S opravou ďalšej časti strechy sa začalo počas prvých júlových dní. „Postupne pripravujeme čiastočnú obnovu vzduchotechniky a úpravne vody. V budúcnosti chceme vymeniť šatníkové skrinky a niektoré okná,“ dodal Ľ. Droppa. Oprava bude mesto stáť viac ako 250 000 eur.

Zatvorenia plavárne sa návštevníci obávať nemusia. Dočasne sa preruší iba prevádzka telocvične a lezeckej steny, kvôli výmene výpustov dažďovej vody. Práce potrvajú najneskôr do 15. augusta tohto roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM