Tomáš Batiz Správy

Nové parkovacie miesta v Mikuláši: Kto sa môže začať tešiť?

Už v najbližších mesiacoch pribudnú nové parkovacie miesta v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovacie miesta v Mikuláši: Kto sa môže začať tešiť?
Zdroj: TASR

Problematika parkovania je v Liptovskom Mikuláši pomaly témou číslo jeden. Počet áut v Mikuláši narastá, ale parkoviská sa nafúknuť nedajú. Radnica v posledných mesiacoch hľadá spôsoby a miesta, kde by vybudovala nové parkovacie miesta.

Podľa informácii z vedenie mesta, má radnica v pláne vybudovať nové miesta na parkovanie v širšom centre mesta na jeseň tohto roku.„Na Ulici Československej brigády v tomto roku zrealizujeme 36 parkovacích miest. Rozpočet projektu predstavuje 118-tisíc eur, skutočné náklady budú známe až po verejnom obstarávaní na zhotoviteľa prác, kedy sa pravdepodobne znížia,“ podotkol Miloš Berník z mestského úradu.

Ako ďalej uviedol Berník, radnica by chcela v rozširovaní parkovacích miest v tejto lokalite pokračovať v ďalších etapách, aby pribudlo ďalších 37 státí. Záleží však či sa investičná akcia dostane do budúcoročného rozpočtu.

Novým spôsobom parkovania v našom meste môže byť práve parkovací dom, na ktorý si ale ešte budeme musieť počkať. „Zatiaľ sme vo fáze spracovávania projektu,“ prezradil Gabriel Lengyel z dopravného oddelenia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši. O samotnej výstavbe parkovacieho domu, ktorý by mal vzniknúť na Opavskej ulici, budú rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva pri schvaľovaní rozpočtu. „Radi by sme jeho výstavbu zahrnuli do rozpočtu na rok 2018,“ dodal Lengyel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM