Tomáš Batiz Správy

Novinka v Mikuláši: Turisti môžu spoznáť liptovský región aj na elektrobicykloch

Novinkou tejto letnej sezóny v našom meste sú elektrobicykle. Návštevníci a turisti môžu na nich spoznávať náš región.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Mikuláši: Turisti môžu spoznáť liptovský región aj na elektrobicykloch
Zdroj: TASR

Horské prostredie Liptova s viac ako 800 kilometrami značených cyklistických trás môžu turisti toto leto spoznávať po prvý raz aj na elektrobicykloch. V jednom z tradične najnavštevova­nejších slovenských regiónov totiž nájdu najväčšiu požičovňu elektrobicyklov na Slovensku. Elektrobicykle požičiavajú v Liptovskom Mikuláši rovno na dvoch miestach – v Okoličnom a Demänovej.

Pomôže v horskom teréne

Elektrobicykel pomocou systému elektrického pohonu pomáha užívateľovi v jazde. Dopĺňa silu, ktorú cyklista vynakladá pri šliapaní. Elektrický pohon však zďaleka neznamená, že cyklista nešliape do pedálov a nevydáva žiadnu energiu.

„Liptov je nádherný región, ktorý cyklistom ponúka obrovské možnosti. Horský terén si ale zároveň vyžaduje, aby mali cyklisti istú kondíciu. Na Liptove takmer nenájdeme klasické rovné trasy bez stúpaní a práve v stúpaniach dokáže podporiť,“ povedala projektová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Petra Šuhajdová.

Cyklovýlety v regióne

Návštevníci ich môžu využiť aj počas nedeľných cyklovýletov so sprievodcom. „Už najbližšiu nedeľu 16. júla na všetkých záujemcov čakajú krásy Kôprovej a Tichej doliny,“ povedala Šuhajdová. Dlhšia, približne 20-kilometrová trasa je vhodná pre zdatnejších cyklistov, ďalších zhruba desať kilometrov absolvujú turisti pešo. Ľahší 8-kilometrový variant zvládnu aj rekreační cyklisti a rodiny s deťmi.

„Minulý týždeň 20 cyklistov absolvovalo cyklovýlet so sprievodcom na Čierny Váh. Máme výborné ohlasy a veríme, že rovnako to bude aj po najbližšom výlete po dolinách Západných Tatier. Odporúčame záujemcom, aby zvážili aj využitie e-biku, keďže ide o náročnejšiu z trás,“ ozrejmila riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Cyklisti na Liptove môžu počas leta aj naďalej využívať linku Cyklo & Aqua bus, ktorá premáva v piatok až v nedeľu. Jej sobotná trasa je navyše predĺžená až po Ružomberok, aby si cyklisti mohli vyskúšať vyhľadávanú CykloKorytničku.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM