Tomáš Batiz Správy

Nový chodník v Demänovej: Svojou polohou poteší domácich i turistov

Mestská časť Demänová sa za posledné roky poriadne rozrástla. Niektoré časti si preto vyžadujú výstavbu nových chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Nový chodník v Demänovej: Svojou polohou poteší domácich i turistov
2
Galéria

V mestskej časti Demänová sa za posledné roky vybudovalo niekoľko desiatok rodinných domov. V úzadí neostáva ani turizmus, ktorý je v danej lokalite veľmi populárny hlavne pre svoju polohu a dostupnosť do neďalekej Demänovskej doliny.

Mikulášska radnica tak začala s výstavbou nového chodníka, ktorý sa nachádza vedľa hlavnej cesty a aj v blízkosti novopostavených rodinných domov. „Kvôli rozširujúcej sa výstavbe v mikulášskej mestskej časti Demänová sa radnica rozhodla vybudovať nový chodník popri ceste II/584 do Jasnej,“ konštatuje Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Podľa Blcháča, chodník v tejto lokalite chýbal, doposiaľ ľudia chodili po krajnici cesty, ktorou denne prejdú tisíce áut. „Ide o ďalší príspevok k bezpečnosti a zveľadeniu lokality,“ podotkol primátor Ján Blcháč.

V južnej časti Demänovej už o niekoľko týždňov pribudne približne 200 metrov chodník aj so zálivom autobusovej zastávky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM