Pavol Tomčík Hokej

Novým trénerom hokejového Áčka MHK32 Liptovský Mikuláš sa stal Róbert Spišák

Hokejový Liptovský Mikuláš posilňuje na každom poste. Po niektorých funkcionároch odchádzajú aj hráči. Posily sa zapoja do prípravy na novú sezónu čo najskôr.

Ilustračný obrázok k článku Novým trénerom hokejového Áčka MHK32 Liptovský Mikuláš sa stal Róbert Spišák
Foto: Magdaléna Nahalková

S MHK32 Liptovský Mikuláš podpísal hokejový odborník Róbert Spišák trénerskú zmluvu na sezónu 2015/2016, vo funkcii trénera Áčka tak nahradil Mariána Horvátha. Spišák viedol v minulej sezóne nováčika 1. ligy z Nových Zámkov. V novembri prešiel ako hlavný tréner do poľského klubu GKS Katowice. Tréner Spišák v Mikuláši už pôsobil ako hráč v rokoch 1982/1983 a aj v sezóne 1986/1987: „Na Liptov mám prekrásne spomienky, mám tu veľa priateľov a tak som sa ponuke potešil. Je to však aj veľký záväzok. Diváci by chceli extraligu. Vychovali tu množstvo hráčov pre všetky ligy sveta a preto chcú hrať kvalitnejší hokej aj doma. Je tu široká mládežnícka základňa a na tej treba stavať. Chcel by som preto pomôcť prinavrátiť vyššie postavenie tohto klubu v Slovenskom hokeji".

V pondelok začali Mikulášania s 6 týždňovou prípravou na suchu po ktorej budú nasledovať dovolenky. Začiatkom augusta vykorčuľujú na ľad a v príprave by chceli odohrať 8– 9 prípravných zápasov, koncom augusta by sa chceli zúčastniť na Spišskom pohári.

Zmeny však nenastali iba na poste trénera. V predstavenstve nahradili dvojicu Jerguš Bača a Vlastimil Škandera nové tváre na čele s Ivanom Droppom a Marekom Uramom.

Ivan Droppa:„Sme radi že sme dotiahli príchod trénera Spišáka. V ďalších krokoch chceme dobudovať hráčsky káder a našim cieľom je prinavrátiť Mikulášskeho fanúšika na náš zimný štadión. V závere sezóny sme videli, že ľudia na hokej prídu.“*

Marek Uram: „Do Mikuláša sa vraciam po dlhých rokoch strávených mimo svojho domovského klubu. Tu som doma, tu som vyrástol a vyletel do veľkého hokeja."

V novej sezóne teda povedie Mikulášske Áčko Róbert Spišák. Asistenta mu bude robiť Ivan Droppa. V úspešnej juniorke po odchode Pavla Pavkovčeka do Popradu, sa chopí kormidla jeho doterajší asistent, a rovnako odchovanec klubu Juraj Halaj. Dorast povedie rovnako ako v minulej sezóne Dušan Halahija. K obidvom trénerom sa v tejto dobe hľadajú vhodní asistenti.

Mužstvo Áčka opustili: Roháč, Macík, Devečka, Poliaček(MT), Hollý(Fínsko).
Mužstvo Áčka posilnili: Ján Cibuľa(Francúzko), Ondrej Burzala(hrával za MHK32 v závere sezóny), z juniorky sa pripojili k „Áčku“ Erik Janček, Andrej Lištiak, Peter Pútec.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Magdaléna Nahálková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM