Slávka Kellová Rôzne

O Liptov Arénu je veľký záujem

Multifunkčnú halu Liptov Aréna v Ráztokách využívajú obyvatelia i mesto naplno. Uskutočňujú sa tu spoločenské a športové podujatia, z ktorých majú mnohé celoslovenskú, a dokonca medzinárodnú úroveň.

"Len v tomto roku sa v multifunkčnej hale konali tri medzinárodné podujatia, tri majstrovstvá sveta a desiatky akcií, ktoré navštívili ľudia z celého regiónu. Všetky tieto aktivity robia nie len dobré meno nášmu mestu, pretože doposiaľ mesto takúto možnosť poskytovať multifunkčné priestory pre podujatia na medzinárodnej úrovni nemalo, ale tieto aktivity nám tiež zarábajú peniažky,“ prezradil primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Za tento rok zaznamenala radnica zisk z Liptov Arény približne 7 500 eur. //„Mali sme tu otvárací i záverečný ceremoniál Majstrovstiev sveta v cezpoľnom behu, konali sa tu tento rok dve medzinárodné výstavy a dokonca sa tu odohral medzinárodný futsalový turnaj. Okrem toho tu realizujeme koncerty, množstvo návštevníkov prišlo na Majstrovstvá Slovenska v Hip Hope a Show Dance. Štyrikrát ročne sa tu organizujú volejbalové turnaje a takýchto aktivít by sme mohli vymenovávať,“ //zdôraznil riaditeľ Liptov Arény Jaroslav Smitka.

Multifunkčná hala bola postavená v roku 2008. Je viacúčelovým športovým a kultúrnospolo­čenským zariadením európskej úrovne s hracou plochou 1900 m2 vyhovujúcou pre medzinárodné súťaže. Sú tu ihriská určené na všetky loptové hry, tenis, bedminton či miesto na fitnes. Kapacita je 230 miest na sedenie na hlavnej tribúne a 800 miest na prenosnej tribúne. K dispozícii je aj parkovisko s kapacitou 600 parkovacích miest. Okrem športových turnajov poskytne hala priestor na športové vyžitie obyvateľov a možnosť organizácie koncertov či seminárov.

zdroj: MsÚ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM