Michal Paška Hokej

O prehre rozhodla slabá obrana domácich

V stretnutí šestnásteho kola prvej ligy starších žiakov privítali domáci Liptovský Mikuláš hostí zo Žiliny. Zápas sa skončil vysokou výhrou hostí 2:6.

Zo začiatku zápasu hru diktovali Žilinčania, ktorí sa hneď v 4. minúte prihlásili ku strele, konkrétne Németh, ktorý presne namieril z pravej strany rovno do lapačky Halahiju. Tlak Žiliny neustále pokračoval a Mikulášania sa zmohol iba na skromné vyhadzovanie pukov z obranného pásma. V 6. minúte si neustrážila domáca obrana Cisárika, ktorý sa priam natlačil pred Halahiju, ale jeho strela skončila iba nad konštrukciou brány. Prvý gól sobotňajšieho stretnutia padol v 10. minúte, mikulášska obrana znova zaspala a Cisárik sa poľahky dostal za bránu Halahiju odkiaľ poslal presnú prihrávku medzi kruhy, kde si nakorčuľoval Gašparovič a presnou strelou zvýšil na 0:1. V 12. minúte pohrozili aj domáci, po strele Nemca z modrej musel Vico vytiahnuť perfektný zákrok lapačkou. Tesne pred koncom prvej tretiny Žilina zvyšovala svoj náskok na 2:0 po góle Németha. Mikulášska obrana sa opäť pozabudla a v 20. minúte pustila do samostatného nájazdu Ondruša, ktorý ani na dva krát nepretlačil puk za chrbát Halahiju.

Druhú tretinu začali lepšie domáci, zrejme im pomohlo dohovorenie od trénerov a už v 22. minúte nebezpečne vystrelil z pravej strany Spodniak, no Vico potvrdil svoje kvality a puk vyrazil do bezpečia. Najväčšia šanca domácich sa zrodila v 24. minúte, po zmätku pred Vicom sa z ničoho nič ocitol puk na hokejke Sisáka, ktorý netrafil odkrytú časť brány, následne obrana hostí vyhodila puk. V 30. minúte si znovu obrana domácich neporadila a ľahkovážne pustila do šance Juríka, ktorého backhand vykryl Halahija. Vojtas v 36. minúte zvýšil už na 0:3. Prvá mikulášska radosť po góle prišla hneď po minúte ako inkasovali, gól si pripísal Szabo. Domáci hráči sa z gólu dlho netešili a po Špirkovej chybe, ktorý podcenil ľahký puk sa dostal do samostatného nájazdu Júrik, ktorý blafákom prekonal Halahiju. Pár sekúnd do konca druhej tretiny sa Liptovský Mikuláš dostal do brejku 2 na 1, Lukáš Žiak sa neulakomil prihral na druhú stranu, kde Spodniak prebral puk a zakončil do ľavého horného rohu.

V 49. minúte sa pokúsil Struška prekonať tečom Vica, ale jeho pokus minul len tesne bránu. Ako sa hovorí, nedáš-dostaneš, obrana domácich je asi v tomto zápase deravá a veľmi ľahkovážne pustila Gašparoviča až pred Halahiju, v tom momente puk posiela na druhú stranu, kde už nemal problém Németh doraziť do odkrytej brány. Poslednú bodku zápasu udelili Žilinčania v 53. minúte si Lahuta vybojoval puk na modrej obišiel si jedného a následne druhého obrancu Liptovského Mikuláša a presnou strelou zakončil do ľavého vinkla, týmto gólom všetkým prítomným ukázal čo je čaro hokeja.

HK 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina 2:6 ** (0:2, 2:2, 0:2) Góly: **10. Gašparovič (Cisarik, Németh), 19. Németh (Váňa, Lahuta), 36. Vojtas (Štefánik), 38. Szabo (Struška, Kögel), 38. Jurík, 40. Spodniak (Žiak), 51. Németh (Gašparovič), 53. Lahuta. **Liptovský Mikuláš: Halahija – Chmelický, Špirko, Vadovický, Kögel, Szabo, Florek, Pavlikovský, Niňaj, Martínek, Jamnický, Jurkovič, Žiak, Nemec, Struška, Sisák, Spodniak. **Žilina: Vico – Váňa, Lahuta, Lešťan, Ondruš, Jurík, Mičík, Zahornadský, Cisarik, Gašparovič, Németh, Štefánik, Ladiver, Vojtas.

text a foto: Tomáš Batiz

hokej_ziaci
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM