Michal Paška Hokej

O výhre MHK 32 rozhodol v nájazde Paukovček

V nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy dnes na domácom ľade privítali hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš mladíkov z reprezentačného výberu do 20 rokov. V riadnom hracom čase zápas nemal víťaza. Rozhodli až samostatné nájazdy.

Úvod stretnutia vyšiel o poznanie lepšie mladíkom z reprezentačnej dvadsiatky. Valjent ani na dvakrát neprekonal Palka, Daňovi sa to podarilo na prvý pokus a v 5. minúte bolo 0:1. Už o tri minúty sa hostia tešili po druhýkrát, Horanský výborne trafil a Palkovi nedal žiadnu šancu. Diváci sa nenudili, v 9. minúte za domáce farby znižoval Macík. Gól domácich hráčov správne nabudil a v 13. minúte bolo vďaka Staroňovi vyrovnané. Ani to ešte nebolo všetko, v 14. minúte sa opäť na koňa dostala reprezentácia a bolo 2:3.

Do konca úvodnej tretiny zostávali tri a pol minúty, keď prasklo plexisklo pri domácej striedačke. Rozhodca vyhlásil prestávku a tak sa necelé štyri minúty dohrali po úprave ľadu. Prestávka akoby obidva celky utlmila, pretože sa hral veľmi slabý hokej. Palka v domácej bránke vystriedal Šiarnik, ktorý nemusel riešiť žiadnu vážnejšiu situáciu. Mužstvá len nahadzovali puky, diváci s touto časťou hry nemohli byť spokojní.

Na začiatku záverečnej časti hry potešil domáce tribúny Kuric. Najskôr trafil do tyče, no od nej sa puk odrazil za chrbát Sabola a bolo vyrovnané. Obidva tímy sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 46. minúte Valášek pred bránkou prihrával, Mravec ale vo výbornej pozícii netrafil do prázdnej bránky. Do záverečnej sirény už nebol prekonaný ani jeden z brankárov, prišlo na rad predĺženie.

Keďže ani v ňom gól nepadol, o osude stretnutia rozhodla lotéria zvaná samostatné nájazdy. V nich strelil jediný gól domáci Paukovček a tak sa Mikulášania tešili z víťazstva.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK SR 20 4:3 po samostatných nájazdoch (2:3, 0:0, 1:0 – 0:0) Góly: 9. Macík (Matejka, Piatka), 13. Staroň (Paukovček ), 44. Kuric (Paukovček, Mezovský) – 5. Daňo (Valjent), 8. Horanský (Buri, Predajniansky), 14. Paleček (Blaško, Šimurka), rozhodujúci nájazd: Paukovček. Vylúčení: 4:4. Rozhodovali: Štefik, Valach, Holienka. Divákov: 286. Liptovský Mikuláš: **Palko (17. Šiarnik) – Holiga, Krčula, Klepáč, Hyben, Kokavec, Devečka, Galko, Mezovský – Bartík, Pleva, Kuric, Valášek, Mravec, Kadura, Matejka, Piatka, Macík, Staroň, Paukovček, Ďurný. **SR 20: Sabol – Predajniansky, Koyš, Kolena, Rehák, Šimurka, Rusina, Šoltés, Valjent, Šohajda, Buri, Šimek, Šiška, Daňo, Chrkavy, Horanský, Blaško, Paleček, Dinda.

foto: autor

hokej20
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM