Tomáš Batiz Správy

Občania avizovali poruchy: Cestári aj vodohospodári na kontrole mostu v Okoličnom

Občania príslušných mestských častí avizovali poruchy na moste v Okoličnom. Čo na to kontrolné orgány?

Ilustračný obrázok k článku Občania avizovali poruchy: Cestári aj vodohospodári na kontrole mostu v Okoličnom
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Most v Okoličnom je jeden z najfrekvento­vanejších v Liptovskom Mikuláši. Denne po ňom prejdú tisícky vozidiel, keďže spája širšie centrum mesta s ďalšími mestskými časťami. Na jeho aktuálny stav sa dnes boli pozrieť viaceré kontrolné orgány.

„Most ponad Smrečianku na ceste I/18 v Okoličnom – jedinú spojnicu medzi mestom a časťami Okoličné, Podbreziny či Stošice, dnes boli z hľadiska jeho stavu preveriť predstavitelia správy ciest, vodohospodári a zástupcovia radnice,“ potvrdzuje informácie o kontrole Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Podľa Čapčíkovej má radnica z priľahlých mestských častí avízo, že sa na ňom objavujú poruchy. „Na koľko most v Okoličnom používa tretina Mikulášanov, tak dôkladne sledujeme jeho stav a aj prípadné poruchy,“ vysvetlil dôvod dnešného stretnutia kompetentných na moste primátor Ján Blcháč.

Zástupkyne Slovenskej správy ciest uviedli, že stavebno-technický stav mosta je uspokojivý. „Súčasné poruchy podľa ich slov nemajú vplyv na jeho statiku a únosnosť,“ prezentuje výsledky skúmania Čapčíková.

„Pravidelne most kontrolujeme a v roku 2002 bol kompletne upravený. "Snažíme sa tiež eliminovať riziká na priechode, kde dochádza ku nehodám,“ doplnil primátor Liptovského Mikuláša.

Radnica chce do budúcnosti, aby cyklopeší chodník prechádzal popod most, tým si sa eliminovali prípadné kolízie cyklistov s autami. „Či je to reálne, ukáže štúdia, ktorú dáme vyhotoviť,“ dodal Blcháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM