Slávka Kellová Rôzne

Obete dopravných nehôd si policajti uctili službami Božími

Obete dopravných nehôd si polícia v Žilinskom kraji uctí službami Božími, ktoré sa uskutočnili v nedeľu 20. novembra v evanjelickom kostole v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Jana Balogová.

Služby Božie slúžil podľa Balogovej riaditeľ Úradu ekumenickej pastoračnej služby ministerstva vnútra (MV) SR Milan Petrula a policajný duchovný pre Žilinský kraj Ján Paciga, za účasti ďalších osobností Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a verejného života. „Každoročne na cestách vyhasne niekoľko desiatok ľudských životov rôzneho veku. Od začiatku tohto roka vyhasol na cestách v Žilinskom kraji život 36 osôb. Je to o 10 ľudských životov menej ako v rovnakom období v minulého roku. Napriek tomu je to v prípade každej jednej obete rodinná tragédia a smútok. Väčšina obetí dopravných nehôd sú vodiči motorových vozidiel (25), nasledujú chodci (8) a cyklisti (3),“ uviedla Balogová.

Pripomenula, že z posledných tragických dopravných nehôd v Žilinskom kraji bol najsmutnejší prípad dopravnej nehody, ku ktorej došlo v nedeľu 6. novembra v dopoludňajších hodinách v Oravskej Polhore. „Alkoholom ovplyvnená 48-ročná vodička narazila do 5-ročného dievčatka. Po nehode s vozidlom nezastavila a neposkytla ťažko zranenému dievčatku pomoc, ale pokračovala ďalej. Dievčatko zraneniam na mieste podľahlo,“ dodala Balogová.

zdroj: TASR foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM