Tlačové správy

Objavte nenápadné perly Balkánu

Stále viac ľudí pátra po miestach, kde si budú môcť užiť dovolenku, no nebude tam milión ľudí a zároveň tam bude pekne, zaujímavá kultúra a architektúra, ktorá by vedela pri táboráku rozprávať príbehy, ktoré by ostatní počúvali so zatajeným dychom.

Ilustračný obrázok k článku Objavte nenápadné perly Balkánu
Zdroj: Dnes24.sk

Nie, takéto miesta nenájdete iba v Peru, ďalekej Číne či v Egypte. Nemusíte ísť ani vôbec ďaleko, toto všetko nájdete v Európe. Balkán neustále ponúka nové a nové perly. Navštívte ich ešte skôr, ako v nich začne byť viac turistov ako miestnych.

Čierna hora alebo Čierna perla Balkánu

Chorvátsko je doteraz v našich končinách obľúbenou destináciou, hlavne preto, že sa tam dostanete autom za menej ako 10 hodín, ceny sú tam fajn a je tam pekné more. Čierna hora je podobná, no nikde tu nevidíte davy turistov. Miesto nich tu na vás čaká neskrotná príroda, tak trochu aljašská, tak trochu balkánska. A nemyslite si, že sú tu naozaj čierne hory, práve naopak – skaly sú tu prevažne biele. Okrem magickej prírody tu nájdete aj zaujímavú architektúru a stále sa zlepšujúce služby. A tie ceny? Jednoducho raj. Magická dovolenka v Čiernej hore je veľkým zážitkom.

Nebojte sa Albánska

Albánsko dopláca na stereotypy a svoju minulosť, v našich končinách je známa hlavne albánska mafia a albánska chudoba. Ale to sú len stereotypy založené na minulosti. Dnes to tu vyzerá ináč, oveľa lepšie. Krajina je stále rovnako pekná, no služby a turistické strediská sú na veľmi dobrej úrovni. Keď si chcete užiť krásne pláže, minimum turistov, super služby za lacný peniaz a podmanivú architektúru, Albánsko a dovolenka je pre vás super kombinácia.

Zaujímavé aj v zime

Teraz sa tu veľmi kúpať nedá, skôr to je na teplé zimné čiapky, ale aj tak sa tu nudiť nebudete ani počas chladných zimných mesiacov. Tirana, Durrës, Podgorica či Nikšić sú veľmi pekné mestá, ktoré vám pripravia aj zimný program. A že bude stáť za to.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM