Romana Buganová Iné športy

Obľúbené motoristické podujatie: Minirally Cup opäť zavíta na Liptov

Partia motoristických nadšencov z Liptova a Popradu sa aj v tomto roku podujala zorganizovať MRC Liptov ako súčasť seriálu Minirally Cup pre rok 2015. Motoristické podujatie, ktoré sa približuje veľkej rely sa uskutoční od 4.-5. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené motoristické podujatie: Minirally Cup opäť zavíta na Liptov
Zdroj: Dnes24.sk

Hluk motorov sa bude rozliehať v obciach Jamník, Vavrišovo a Jakubovany, pričom sa bude jazdiť na dvoch rôznych tratiach. „Prvá je situovaná v okolí obce Jakubovany, cez agroletisko k Jamníku. Druhá z Vavrišova, poza chatu Kaleník k Liptovskému Petru,“ uviedol riaditeľ podujatia František Debnár.

Na dvojdňovom podujatí, ktoré mnohí považujú za tretiu ligu slovenskej rely, absolvujú súťažné posádky celkom osem rýchlostných skúšok o celkovej dĺžke takmer 40 kilometrov.

„Očakávame účasť 70 – 80 súťažných posádok z celého Slovenska, ale aj z Poľska. Podujatia sa zúčastnia aj Liptáci, napríklad dvojica Baran – Ďubek, Jurečka – Beťko alebo Piatka – Kráľ,“ prezrádza Debnár.

Ako dodal, úlohou celého seriálu je umožniť hlavne mladým posádkam dostať sa do sveta rýchleho motorizmu, trať musí byť preto poriadne zabezpečená. „Vybavený máme potrebný počet skúsených traťových komisárov, sanitky, a podobne. Musia byť dodržané všetky bezpečnostné požiadavky,“ pokračuje riaditeľ pretekov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM