Kultúra

OBRAZOM: Mikulášsky jazzový festival prilákal do Liptova hudobné hviezdy

V poradí už deviaty ročník Mikulášskeho jazzového festivalu bol opäť zárukou tých najlepších jazzových variácií. Tri večery plné toho najkvalitnejšieho, čo slovenský a svetový jazz ponúka, sa zišlo priamo v centre Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Mikulášsky jazzový festival prilákal do Liptova hudobné hviezdy
Foto: Slávka Kellová

Prvý večer odštartoval v záhrade reštaurácie Allimentum talentovaný spevák, hudobník, bábkoherec a výtvarník v jednej osobe Samuel Hošek a jeho Conspirative Theories, ktorých vystriedalo prešovské trio AMC, hrajúce „krásnu hudbu“ ako ju oni sami nazývajú. Na pomoc si pre liptovskomikulášske publikom prizvali talianskeho gitaristu Ruggera Robina.

Úvod sobotňajšieho večera patril sympatickému triu, ktoré podmanivými husľami Stana Palúcha, ráznymi zvykmi akordeónu Borisa Lenka a svetoznámym klavírom Petra Breinera, predniesli tie najpútavejšie melódie tanga a valčíka. V neposlednom rade svoje klavírne umenie predviedlo jazzové trio Ondrej Krajňák, Klaudius Kováč a Ľuboš Šrámek s názvom Three Pianos.

O nezabudnuteľný záver deviateho ročníka Mikulášskeho jazzového festivalu sa postarala Cieľová skupina, ktorá spojila energický progresívny rock a fusion, založený na silnom groove.O neza­budnuteľné chvíle sa postaral aj hlas Barbory Drahovskej, speváčky kapely Bloom a hviezdny záver nedeľňajšieho večera patril triu pod vedením držiteľa ceny Esprit 2012 Michala Bugala.

foto: Mária Vašicová, Ľubomír Dudík

Mikulášsky jazzový festival
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM