Rôzne

Ochrana vodičov na diaľnici: NDS oplotí úsek medzi L. Mikulášom a Ivachnovou

Takmer 107 kilometrov oplotenia by malo v tomto roku vyrásť pozdĺž diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku. Také sú plány Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), ktorá by chcela v oplocovaní ciest pokračovať aj v roku 2015. Na budúci rok má totiž naplánovanú výstavbu približne 157 km oplotenia.

Ilustračný obrázok k článku Ochrana vodičov na diaľnici: NDS oplotí úsek medzi L. Mikulášom a Ivachnovou
Foto: Slávka Kellová

Podľa generálneho riaditeľa NDS Milana Gajdoša je oplotenie ciest dôležité pre zvyšovanie bezpečnosti. Tam, kde je diaľnica chránená plotom, výrazne klesol počet zrážok vodičov so zverou. V priebehu dvoch rokov by tak mali byť oplotené všetky existujúce diaľnice a rýchlocesty, s výnimkou úseku diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou. Ten má dostať oplotenie až po konečnom rozšírení.

V roku 2014 budú teda diaľničiari pracovať na oplotení úseku diaľnice D1 z Hornej Stredy po Trenčín. Zároveň sa má oplocovať aj časť rýchlostnej cesty R1 zo Žarnovice po Lehôtku pod Brehmi, tiež úsek zo Žiaru nad Hronom po Kováčovú a privádzač pri Zvolene.

Na rok 2015 sú naplánované tieto práce na úseku diaľnice D1 z Ivachnovej po Liptovský Mikuláš, tiež na D2 z Lozorna po bratislavský Lamač a z Petržalky po štátnu hranicu Slovenska s Maďarskom. Súčasne sa má v budúcom roku oplotiť aj úsek na diaľnici D4, ktorý vedie z hranice Slovenska s Rakúskom po Jarovce a tiež úsek rýchlocesty R1 zo Serede po Nitru. Rovnako aj dva privádzače, jeden pri Nitre a druhý pri Košiciach.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM