Michal Paška Kultúra

Odtlačky Impresií

Nesie názov výstava obrazov maľovaných na hodváb výtvarníčky Kataríny Schrőtterovej. Liptovské kultúrne stredisko ju otvorilo slávnostnou vernisážou vo svojich výstavných priestoroch v múzeu Čierny orol v Liptovskom Mikuláši. .

Katarína Schrőtterová žije a tvorí v Liptovskom Jáne pri Liptovskom Mikuláši. Maľbe na hodváb, ktorý ju očaril, sa venuje od roku 1998. Napriek tomu, že nikdy predtým nemaľovala, sa nechala inšpirovať týmto krásnym a elegantným materiálom, v ktorom nachádza široké výtvarné možnosti. Začala sa pohrávať s farbami a so štetcom, najskôr vyskúšala maľovať šatky, kravaty či vankúše. Neskôr, keď sa v roku 2003 presťahovala z Bratislavy s celou rodinou do Liptovského Jána, do nádhernej prírody plnej farieb, tvarov a vôní, dostala chuť dať svoje myšlienky a pocity na väčší formát. Tak začala maľovať na hodváb svoje prvé obrazy.

V nich sa autorka usiluje zobraziť najmä medziľudské vzťahy, pocity, dojmy, vnemy a emócie , ktoré sú v centre maliarkinho záujmu. Používa zjednodušené siluety, ktoré sú hlavnými aktérmi naliehavej osobnej výpovede o konkrétnej ľudskej situácii. Aj jej videnie farby je slobodné, suverénne a nekonvenčné. V maľbe na hodváb vyťaží maximum z jeho výrazových možností.

Výstava obrazov Kataríny Schrőtterovej potrvá do 30. septembra 2011.

Beata Kuviková foto: LKS

odtlacky _2
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM