Jakub Forgács Správy

Okres Liptovský Mikuláš sa musí mať kvôli počasiu na pozore: Hrozí nám povodeň z trvalého dažďa!

Musíme si dať bacha na počasie. Pre okres Liptovský Mikuláš vydali meteorológovia výstrahu pred povodňou a a navyše ešte aj pred dažďom!

Ilustračný obrázok k článku Okres Liptovský Mikuláš sa musí mať kvôli počasiu na pozore: Hrozí nám povodeň z trvalého dažďa!
Zdroj: TASR

V okrese Liptovský Mikuláš platí do soboty desiatej hodiny doobeda výstraha prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa. „Vzhľadom na trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uviedli ďalej meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Navyše pre náš okres platí aj výstraha prvého stupňa pred dažďom. „V okrese Liptovský Mikuláš sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 15 – 20 mm,“ upozorňuje SHMÚ. Táto výstraha platí do soboty 6:00 hod.

Očakávaný úhrn zrážok podľa slov meteorológov predstavuje vzhľadom na hydrologickú situáciu potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM