Krimi

Opitý vodič, veselý vrah: Jánovi (32) namerali v dychu takmer 3 promile

Poriadne si zavaril 32-ročný Ján z okresu Liptovský Mikuláš, ktorý je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž v sobotu 23. augusta v noci viedol osobné motorové vozidlo Citroën Saxo po ceste v Liptovskej Kokave. V krvi mu namerali 2,46 promile alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Opitý vodič, veselý vrah: Jánovi (32) namerali v dychu takmer 3 promile
Zdroj: Dnes24.sk

„Zastavený bol policajnou hliadkou z Liptovského Hrádku. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Policajti odhalili 17 vodičov pod vplyvom alkoholu

V uplynulom týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 17 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. „U desiatich vodičov s výsledkom nad jedno promile a u siedmich vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Jeden vodič sa počas kontroly odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou,“ konkretizoval R. Moravčík.

Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 19 vodičov nemotorových vozidiel.

Podobný článok:

Opitý ruský motocyklista (37): Zastavila ho len dopravná značka

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM