Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia galérie pokročila do druhej etapy: Aktuálne FOTO vnútri

Rekonštrukcia mikulášskej galérie Petra Michala Bohúňa je v plnom prúde. V týchto dňoch sa už začala druhá etapa opráv.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia galérie pokročila do druhej etapy: Aktuálne FOTO vnútri
Zdroj: TASR

Liptovská galéria Petra Michala Bohúňa vznikla v roku 1955 ako tretia inštitúcia svojho druhu na Slovensku. V posledných rokoch si jej stav vyžiadal viaceré rekonštrukcie, tá posledná prebieha na streche galérie. “Teraz sme aktuálne v druhej etape rekonštrukcie strechy, ktorá už bola nutnou na celej galérii z dôvodu najmä zatekania,” informuje Alena Chebeňova, riaditeľka galérie.

Prvú etapu ukončili už minulý rok

Samotná rekonštrukcia strechy začala už minulý rok. Počas jej trvania sa opravila časť nad Veľkou výstavnou sieňou. “V prvej etape sa opravila strecha nad Veľkou výstavnou sieňou, ktorá bola ukončená v decembri 2015. Okrem toho bola spojená aj s opravami kúrenia a osvetlenia,” upresňuje ďalej Chebeňová.

Ukončenie rekonštrukcie sa plánuje do polovice júla. “Všetko záleží od poveternostnej situácie na Liptove,” povedala Alena Chebeňova, riaditeľka galérie.

Chod galérie sa výrazne neobmedzil

Opravy strechy si vyžiadali len čiastočné obmedzenie chodu mikulášske galérie. Vedenie uzatvorilo len jednu expozíciu. “Uzatvorili sme len jednu expozíciu, a to Výtvarné umenie 20. storočia, ktoré je súčasťou aj expozície Osobnosti,” pokračuje ďalej riaditeľka Chebeňová, ktorá ďalej priblížila informácie ohľadom sprístupnených výstav: “Bohúňová sieň, ktorá je počas letnej sezóny najnavštevova­nejšou, je teda aj naďalej sprístupnená pre verejnosť, ako aj ostatné expozície a galerijná záhrada.”

Foto: Aktuálny stav mikulášskej galérie
1
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM