Rôzne

Originálny nápad ako predstaviť svoje mesto: TAKTO vidia mladí ľudia Mikuláš

Mesto pre mladých, mesto kde to žije. Tak prezentujú tvorcovia myšlienku vzniku videoklipu na motívy piesne speváčky Kieszy Hideaway. Video bez jediného strihu tanečným krokom predstavuje centrum Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Originálny nápad ako predstaviť svoje mesto: TAKTO vidia mladí ľudia Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk

Tvorcovia mikulášskej verzie Happy od Pharrella Willimsa sa podujali na ďalší odvážny kúsok. Inšpiráciou im bol zaujímavo spracovaný videoklip od kanadskej speváčky Kieszy. Hravou a nenásilnou formou tak chcú pritiahnuť pozornosť do srdca Liptova. „Originál piesne je v podstate o vzťahoch. My sme si to pretransformovali do podoby, aby bolo vidieť čo najviac z centra mesta, aby bolo vidieť, že to tu žije a že chceme, aby to tu žilo,“ uviedol jeden z autorov videoklipu Ľuboš Trizna.

Hlavnými predstaviteľmi slovenskej verzie piesne sú tanečníci z mikulášskej skupiny Freeze dance crew. „Pohyb na obraze je pomerne rýchly. Choreografiu sme sa však snažili upraviť tak, aby sme využili v čo najväčšej miere jednotlivé súčasti námestia,“ priblížila choreografka Lucia Jurkovičová Sireková.

Kým zaklapla posledná klapka ubehlo asi päť týdňov. „Priamo v teréne sme to skúšali asi trikrát. Milo nás prekvapili reakcie okoloidúcich ľudí, ktorí si fotili a natáčali dianie na ulici," prezradila ďalšia z autoriek Magdaléna Kováčová.

Počas natáčania sa tvorcovia neraz zapotili. "V jednom momente museli synchronizovať kroky tanečníkov, hudba, priestor, voda vo fontáne a v neposlednom rade poloha slnka na oblohe. Ale výsledok, myslím, stojí za to,“ dodal kameraman Ľubomír Nikoli.

Prečítajte si tiež:

Hideaway v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM