Tomáš Batiz Správy

Originálny program veľkonočných sviatkov: Na Chopok ľudí vyvezie maxi kraslica

Pre dovolenkárov i športových nadšencov na Liptove je počas veľkonočných sviatkov pripravený turisticky zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Originálny program veľkonočných sviatkov: Na Chopok ľudí vyvezie maxi kraslica
Zdroj: TASR

V Jasnej sa na Veľkonočnú sobotu a nedeľu lyžiari povozia na Chopok zo severu aj z juhu kraslicou. „Ide už o tradičný zvyk v tomto stredisku. Z liptovskej strany sa kabína lanovky Funitel z Priehyby na Chopok odeje do špeciálneho veľkonočného šatu, ktorý sa dopĺňa aj atraktívnym programom,“ informuje Katarína Šarafínová, manažérka pre komunikáciu združenia cestovného ruchu Klaster Liptov.

V sobotu vystúpia Liptovskí zbojníci, chystajú sa aj lyžiarske preteky pre verejnosť o Hrdinu lyžiarskej sezóny. V nedeľu je pripravená šibačka a oblievačka s Mirom Kasprzykom alias zbojníckym kapitánom.

Veľká noc je veľmi silný termín z pohľadu návštevnosti regiónu. „Keď sa dovolenkár rozhodne pre Liptov, zaručene nájde zaujímavé služby a program, ktorý spája tradičné prvky slávenia Veľkej noci s lyžovačkou,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM