Krimi

Páchateľ sa nezastavil iba pri podpaľačstve: Pod vlekom v L. Jáne vyrobil škodu za 14- tisíc eur

V utorok 25. novembra po desiatej hodine večer prijala oznámenie o požiari bufetu v Liptovskom Jáne aj polícia. Okrem podpáleného bufetu pod lyžiarskym vlekom vyšetrujú poškodenie ďalších vecí v celkovej hodnote asi 14 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Páchateľ sa nezastavil iba pri podpaľačstve: Pod vlekom v L. Jáne vyrobil škodu za 14- tisíc eur
Zdroj: Policajný zbor SR

V utorok večer podpálil neznámy páchateľ bufet, ktorý za viac ako hodinu zhorel do tla. Predbežné škody boli vyčíslené na 7 000 eur. Nezastavil sa však iba pri podpaľačstve. „V lyžiarskom stredisku následne poškodil vchodové dvere na objekte s turniketom a vo vnútri poškodil elektroinštaláciu, rozvodné skrine aj elektronické ovládanie turniketov. Poškodil aj dva ratraky. Doba spáchania skutku je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Polícia žiada aj občanov, aby akékoľvek informácie k predmetnému skutku oznámili na bezplatnom telefónnom číslo 158, alebo ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

Súvisiaci článok:

V Liptovskom Jáne horel v noci bufet: Požiar spôsobil 7-tisícovú škodu

Foto: KR PZ

poziar Liptovsky Jan
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM