Slávka Kellová Rôzne

Parkovanie na sídliskách? Takto sa má zmeniť...

Liptovskomikulášska samospráva pripravuje koncepciu rezidenčného parkovania osobných áut na sídliskách Podbreziny a Nábrežie. Uprednostnenie trvalých obyvateľov a čiastočné spoplatnenie parkovacích miest by malo pomôcť vytvoriť ich lepšiu dostupnosť

„Na našich sídliskách je parkovacích priestorov skutočne veľmi málo. Chceme do parkovania zaviesť určitý systém, aby každý, kto býva v danej lokalite, mal možnosť v blízkosti svojho bytu zaparkovať minimálne jedno vozidlo. Za každé ďalšie by už platil aspoň nejaký symbolický poplatok,“ uviedol primátor Alexander Slafkovský.

Mesto zrealizovalo v tejto súvislosti na Podbrezinách anketu. „Viac ako tri stovky odpovedí nám potvrdili záujem obyvateľov o garáže i parkovacie miesta, za ktoré by si sami ochotne zaplatili s tým, že by ich mali vyhradené pre seba,“ pokračoval primátor. Na najväčšom liptovskomiku­lášskom sídlisku by mal súkromný investor už čoskoro začať výstavbu približne 80-miestneho parkovacieho domu.

Metropola stredného Liptova musí počas letnej i zimnej turistickej sezóny riešiť aj neustále problémy s parkovaním v centre. „Zišlo by sa nám veľkokapacitné parkovisko, lebo parkovacie plochy pri nákupných strediskách nedokážu pokryť všetky požiadavky a väčšina z nich je v okrajových častiach. V užšom centre by sme určite privítali 250 až 300 parkovacích miest navyše,“ dodal Slafkovský.

mikuláš24/tasr foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM