Krimi

Pátranie po nezvestnom synovi: Mladík (26) sa sám vybral na túru

Ešte v nedeľu 1. decembra ráno zavolal na tiesňovú linku Horskej záchrannej služby (HZS) Košičan, ktorý nahlásil nezvestnosť svojho 26-ročného syna. Ten odišiel z domu ešte predchádzajúci deň, s úmyslom vystúpiť sám na Baranec v Západných Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po nezvestnom synovi: Mladík (26) sa sám vybral na túru
Foto: Slávka Kellová

Mladý muž poslal rodičom domov po začatí túry textovú správu a viac sa už neozval. V sobotu večer mal telefón vypnutý a nehlásil sa. Nedostupný bol aj v nedeľu ráno. Operačné stredisko tiesňového volania HZS požiadalo o poslednú možnú lokalizáciu mobilného telefónu políciu, ktorá nebola úspešná.

Pri preverovaní informácií bolo potvrdené turistami, že v sobotu 30. novembra videli mladíka v oblasti Baranca. Na pátraciu akciu odišlo spolu päť záchranárov HZS, ktorí prešli centrálnu časť Baranca a oblasť ďalej po hrebeni smerom na Smrek.

V popoludňajších hodinách našli turistu poľovníci v Jamníckej doline. Tí ho previezli do Liptovského Mikuláša. Ako sa ukázalo, turista zišiel z hrebeňa do Jamníckej doliny, kde prespal na útulni. Následne kontaktoval tiesňovú linku aj otec nezvestného s informáciou, že syn sa nachádza v Liptovskom Mikuláši a je v poriadku.

Foto: HZS

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM