Monika Vengrínová Rôzne

Perinbaba začala vystrájať v auguste: Vo Vysokých Tatrách snežilo!

Na tom, že na štítoch Tatier je sneh väčšinu roka, nie je nič zvláštne. August je však na Lomnickom štíte priemerne najteplejším mesiacom v roku a sneh uprostred leta tu nie je pravidlom. Tento rok si ale Perinbaba povedala, že prekvapí a na Lomničák zasnežila.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba začala vystrájať v auguste: Vo Vysokých Tatrách snežilo!
Zdroj: Dnes24.sk

Kým ešte v nedeľu si turisti na Lomnickom štíte užívali krásny slnečný deň, v utorok už bolo všetko inak. Celú noc mrzlo a ráno sa k tomu navyše pridal poletujúci sneh a silný vietor s rýchlosťou až 60 kilometrov za hodinu.

„Pre veľmi silný vietor v utorok vôbec nepremávali lanovky. Nielen na Lomnický štít, ale v prevádzke nebola ani lanovka z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso,“ informovala pracovníčka informačného centra v Tatranskej Lomnici.

Sneh na konci augusta však na Lomničáku až taký výnimočný údajne nie je a Tatranci preto veria, že sa pekné dni ešte vrátia aj sem. Veď september je tu najmenej veterným mesiacom. Čo sa augusta týka, dlhodobá priemerná teplota tu dosahuje 3,6 stupňa Celzia. „Dnes sú tu plus dva stupne a v najvyšších polohách aktuálne zrejme prší, pretože je zamračené,“ dodali v informačnom centre.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM