Michal Paška Hokej

Peter Klepáč mieri z HK 32 do Paríža

Skúsený hokejový obranca Peter Klepáč opúšťa prvoligový tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Už v piatok odchádza do hlavného mesta Francúzska, v Paríži bude pôsobiť v tíme, ktorý je účastníkom najvyššej súťaže.

Minulotýždňový domáci zápas HK 32 Liptovský Mikuláš so Senicou bol posledným v mikulášskom drese pre obrancu Petra Klepáča. Peter mení dres Liptákov za dres klubu z hlavného mesta Francúzska. Za Liptovský Mikuláš odohral v prebiehajúcej sezóne desať zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a šesť asistencií.

Peter Klepáč mal v zmluve zakotvené, že v prípade záujmu zo zahraničia ho klub bez problémov uvoľní. Tak sa aj stalo. „Chcem vyskúšať zahraničnú súťaž. Francúzsku ligu poznám z rozprávania Jana Cibuľu či Jana Plcha, mojich niekdajších spoluhráčov v Liptovskom Mikuláši. S francúzskym hokejom mám aj osobné skúsenosti ešte z pôsobenia v Martine,“ prezradil Peter Klepáč.

V mikulášskom drese sa mu darilo aj bodovo, verí, že v podobnom trende bude pokračovať aj vo Francúzsku. „Moje výkony v drese Liptovského Mikuláša musia zhodnotiť iní. Čo sa týka mužstva, myslím si, že až na malé výnimky to bolo celkom dobré,“ zhodnotil obranca, ktorý výsledky svojho rodného klubu bude sledovať aj na novom pôsobisku.

Tréner HK 32 Liptovský Mikuláš Rudolf Záruba bude mať po Klepáčovom odchode v kádri o jedného skúseného obrancu menej. „Taký je hokejový život. Peťovi ďakujeme za odvedené služby a želáme všetko dobré v novom mužstve. Za všetko najlepšie hovorí fakt, že počas jeho pobytu na ľade sme inkasovali len dva góly. Jeho skúsenosti bolo na ľade vidieť. Som rád, že ich odovzdával mladším hráčom,“ povedal Rudolf Záruba.

foto: Majo Eliáš, www.majoelias.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM