Slávka Kellová Iné športy

Piatka a Kráľ po Dobšinskej rally celkovo deviati

Na Dobšinskej rally 2012 štartovala v sobotu 28. januára aj liptovskomikulášska posádka v zložení Igor Piatka a Ján Kráľ v kategórii A3 na vozidle Subaru Impreza. V konkurencii 85 štartujúcich áut sa presadili v celkovom poradí na 9. mieste.

Prvá rýchlostná skúška bola vsadená do lesa. Množstvo napadnutého snehu však bránilo jazdcom naplno dupnúť do pedálov. Mikulášska posádka sa držala po celej trati vynikajúco, no 100 metrov pred cieľom museli organizátori ich jazdu prerušiť. Vozidlo štartujúce pred nimi malo na trati poruchu a do príchodu Mikulášanov sa ich nepodarilo z trate odstrániť.

Nasledovala opakovaná jazda. Aj napriek stresu si chlapci držali stopu a nerobili veľké chyby. Druhá rýchlostná skúška bola pri žrebčíne. Divácky atraktívnou ju robila dobrá viditeľnosť trate. Chalani vyštartovali vynikajúco, celou cestou sa im darilo držať auto v ideálnej stope. Po dvoch kolách na tejto trati rozhodoval výsledný čas.

Tretia rýchlostná skúška sa jazdila v obci Dobšiná. Ani tu posádka nezaváhala, pretože sa jazdilo na betóne a vybojovala si slušné umiestnenie pred poslednou rýchlostnou skúškou. Tá sa jazdila na kľukatej ceste v priestoroch SAD. Chlapcom však teraz šťastie celkom neprialo a v tejto najnáročnejšej skúške, z hľadiska manévrovania, im odišlo servo na vozidle. Preto bolo omnoho náročnejšie zajazdiť túto rýchlostnú skúšku v čo najlepšom čase.

Chalani sa nevzdali a bojovali až kým neprišli do cieľa. Vo svojej kategórii A3 nakoniec skončili na 5. mieste a v celkovom poradí na 9. mieste. „Myslíme si, že výsledky budú gradovať, ale teraz sme v aute sedeli prvýkrát, nakoľko ho máme nové. Nemali sme kde trénovať, pretože všade v Liptove bolo množstvo snehu. Tak isto zimné gumy s hrotmi, ktoré mala väčšina posádok, sme my nemali. Aj preto sa nám nedarilo zajazdiť lepšie časy. Veríme však, že sneh tu nebude večne a na betóne sa budeme môcť ukázať v omnoho lepšom svetle,“ skonštatovali po preteku jazdci Igor a Ján.

rally
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM