Tomáš Batiz Správy

Plánovanie opráv v Mikuláši: Radnica vytvorila dokument, ktorý má všetko sprehľadniť

Mesto Liptovský Mikuláš spravuje celkom 141 kilometrov miestnych komunikácií. Nový dokument pomôže v lepšej orientácii.

Ilustračný obrázok k článku Plánovanie opráv v Mikuláši: Radnica vytvorila dokument, ktorý má všetko sprehľadniť
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Liptovskomikulášska mestská samospráva po prvý raz vypracovala dokument, na základe ktorého bude vraj efektívnejšie plánovať komplexné opravy a údržbu miestnych komunikácií. O stave ciest a chodníkov informoval na dnešnom rokovaní poslancov mestského zastupiteľstva vedúci odboru životného prostredia a dopravy na mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši Gabriel Lengyel.

„Cieľom pastportizácie miestnych komunikácií bolo vytvoriť prehľadný dokument, ktorý poskytne informácie o technických a priestorových údajoch jednotlivých ciest a chodníkov. Pri plánovaní opráv tak v čo najvyššej miere zohľadníme potreby obyvateľov jednotlivých mestských častí,“ vysvetlil Lengyel.

Mesto Liptovský Mikuláš spravuje celkom 141 kilometrov miestnych komunikácií, z nich je 84 kilometrov ciest a takmer 57 kilometrov chodníkov. „Z celkovej dĺžky môžeme stav 100 kilometrov ciest a chodníkov hodnotiť ako uspokojivý, 17 kilometrov je v nevyhovujúcom a približne dva kilometre v havarijnom stave. Nevyhovujúci stav sme zaznamenali v Starom meste a v Palúdzke. Úseky v havarijnom stave sa nachádzajú v Demänovej, Iľanove, Starom meste a na Podbrezinách,“ doplnil.

Na základe vzniknutého dokumentu pripraví primátor Ján Blcháč do septembra časový harmonogram rekonštrukcií miestnych komunikácií na roky 2018 až 2022, avizovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM