Tomáš Batiz Hokej

Play off je už iba snom: Liptáci prehrali aj s Košicami

Trápenie Liptákov pokračuje. Zverenci Róberta Spišaáka zaváhali aj na vlastnom ľade proti Košiciam.

Ilustračný obrázok k článku Play off je už iba snom: Liptáci prehrali aj s Košicami
Foto: Tomáš Batiz

Už po pár minútach od úvodného buly mal veľkú šancu na hokejke Bicek, ale v mikulášskej bránke podržal domácich brankár Nagy. Košičania prevyšovali herne Liptákov aj v ďalších minútach – v 11. od modrej vypálil Šmach, ale domácich opäť podržal brankár Nagy. O necelé dve minúty mal obrovskú šancu útočník Košíc Nagy, ale jeho strelu zblokoval Uram. Prvá vážna možnosť Liptákov prišla až v 16. minúte, ale prienik Lištiaka sa gólom neskočil. Skóre sa mohlo zmeniť v poslednej minúte prvej tretiny, v ktorej strelu M. Sukeľa zlikvidoval Habala.

Druhú tretinu opäť prehrali

Začiatok druhej tretiny opäť patril hosťom. V 23. minúte pohrozil z bekhendu Klíma, ale Nagy potvrdil, prečo dostal prednosť pred Križanom. V dobrej šanci sa o pár minút ocitol Suja, ale ani ten skóre v Liptove nezmenil. Stav sa nakoniec zmenil v 35. minúte, v ktorej Dudáš prestrelil Nagya. Pár sekúnd pred koncom druhého dejstva sa v obrovskej šanci ocitol Jenčik, ktorý unikol po krídle, ale puk za mikulášskeho brankára nedostal.

Vyrovnať sa im nepodarilo, naopak inkasovali

V 41. minúte mal dobrú možnosť na vyrovnanie Stehlík, ale jeho prudká strela sa skončila u košického brankára. Aktivita domácich a snaha o prvý gól pokračovala – v 43. minúte sa pohľadnicou prezentoval Vybíral, ale ani ten neprekonal Habala. V 50. minúte sa do dvojgólového vedenia dostali Košičania, keď Šoltesov pokus zapadol presne do horného rohu Nagyovej bránky. Hostia sa do ďalšej šance dostali o tri minúty, ale Boltunov pokus bravúrne zlikvidoval mikulášsky brankár. Liptáci sa síce v závere snažili o kontaktný gól, ale skôr mohli inkasovať. Najskôr minul z bekhendu tesne pravú žrď Nagy, o pár sekúnd neskôr Boltonovu strelu zastavila konštrukcia mikulášskej bránky.

„Odohrali sme kvalitné stretnutie. Z našej strany bola lepšia obranná činnosť. V útočných činnostiach nám chýbala finálna fáza. Boj o play off ešte stále nevzdávame, aj keď to bude ťažké,“ skonštatoval po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Košice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 35. Dudáš (Bicek), 50. Šoltés (Bartoš, Matejka).

  • Liptovský Mikuláš: A. Nagy – Stehlík, Luža, Mezovský, Nádašdi, Šiška, Bagin, Moravčík, Kadlubiak – Ri. Huna, Ró. Huna, Kriška – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Uram – Uhrík, Cibák, Lištiak – Laco, Stümpel, Vybíral
  • Košice: Habal – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Matejka, Deyl, Koch – L. Nagy, Suja, Spilar – Varga, Jenčík, Bicek – Boltun, Vrábeľ, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM