Tomáš Batiz Hokej

Play off sa vzďaľuje: Liptáci prehrali aj v Nitre

Zverencom Róberta Spišáka sa v posledných zápasoch nedarí. Liptáci prehrali aj na ľade Nitry a stále sa nachádzajú na poslednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Play off sa vzďaľuje: Liptáci prehrali aj v Nitre
Foto: Tomáš Batiz

Hneď v úvodných sekundách zápasu mal veľkú príležitosť na otvorenie skóre Milam, ktorý sa dostal do úniku, ale bránu Liptákov minul. Nitrania mali výhodu dvoch presilových hier, avšak hostia ich ubránili a dokonca pohrozili, keď ušiel Róbert Huna, ale Valent si s jeho pokusom poradil. V 12. minúte to skúsil spoza hráča Slovák a puk prešiel popri ľavej žrdi Nagya. V 13. minúte sa už skóre menilo, keď Versteegovu strelu tečoval Šille – 1:0. O minútu neskôr sa dostali domáci do dvojgólového vedenia, keď výborne zachránil pásmo Mezei a po Krištofovej strele dorážal Kutálek.

Nitra prevyšovala

Prvá polovica druhej tretiny priniesla viacero príležitostí. Na domácej strane ohrozil hosťujúceho gólmana najskôr Bajtek a o pár sekúnd aj Slovák, ale oba pokusy zostali nevyužité. Na opačnej strane mal veľkú šancu Kriška, ale pred odkrytou bránou zaváhal. V 28. minúte ušiel domácej obrane Laco, ale Valent jeho únik zneškodnil. V 36. minúte roztočili domáci kolotoč v pásme hostí, ktorý zakončil druhým gólom v zápase Kutálek – 3:0. Šancu na zníženie mala dvojica Lištiak a Richard Huna, ale ich akcia bola prekombinovaná.

„Vedeli sme, že ak chceme byť v Nitre úspešní, tak musíme ustáť úvod. To sa nám čiastočne podarilo, potom prišli dva góly v rýchlom slede a od toho momentu hrala Nitra uvoľnenejšie. Nitra je hlavne kombinačne silná. Snažili sme sa dostať späť do zápasu kontaktným gólom," povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša.

Šance Liptákov

Na začiatku tretej tretiny mali hostia niekoľko dobrý príležitostí. V oslabení mal dve šance Uram, ale dobre chytajúci Valent prekonaný nebol. Na opačnej strane využil v 46. minúte početnú výhodu Cope a zvýšil na 4:0. V 49. minúte si Lištiak natiahol Valenta, ale s blafákom hosťujúceho útočníka si brankár domácich bravúrne poradil. V 53. minúte sa skóre opäť navýšilo po nahodenom puku od Melanda, ktorý usmernil do brány Macík – 5:0. Domáci brankár Valent si čisté konto neudržal, keďže v 56. minúte ho prekonal J. Sukeľ. Zápas sa už iba dohral a Nitrania si pripísali do tabuľky ďalšie tri body.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM