Slávka Kellová Iné športy

Po vyrovnanom súboji Kulizáka bodovo prekonal Srb Mihajlovič

Slovenským reprezentantom v kickboxe sa na majstrovstvách sveta WAKO v írskom Dubline darilo so striedavými úspechmi. Z trojice borcov vo full-kontakte prešiel sitom osemfinále len Pavol Garaj z Popradu.

Skúsený kickboxer Garaj vo veľmi náročnom, no súčasne atraktívnom súboji v kategórii do 75 kg, dokázal zdolať majstra sveta spred dvoch rokov Nóra Andreasa Lodrupa 2:1 na body. Garaj sa tak kvalifikoval do štvrtkového štvrťfinále, v ktorom sa stretne s tureckým reprezentantom Ekremom Kizilkusom.

Ďalší Slováci vo full-kontakte prehrali. Tomáš Možný z ŠKP Košice nestačil v osemfinále kategórie nad 91kg na Rusa Vladimíra Poltavského, z ktorého prehral 1:2. Možný síce dve kolá viedol na body 2:1, avšak v treťom, záverečnom kole sa prejavil jeho kondičný deficit. V posledných zápasoch dňa sa predstavil v ringu Marián Kulizák v kategórii do 81 kg. Borec z Liptovského Mikuláša zviedol veľmi vyrovnaný zápas so Srdjanom Mihajlovičom, no nakoniec sa rozhodcovia bodovo priklonili na stranu Srba, ktorý vyhral 2:1 na body.

Súčasťou slovenskej výpravy v Dubline sú aj tréner Peter Bonk, rozhodca Marek Melko a rozhodkyne Jana Olejárová a Michaela Kováčová. Mimochodom, Košičanka Olejárová sa v belgických Antverpách v roku 2003 stala vôbec prvou slovenskou majsterkou sveta vo full-kontakte.

Prvá časť tohtoročných majstrovstiev sveta WAKO sa uskutočnila pred mesiacom v Skopje v disciplínach light-kontakt, kick-light, low-kick a K-1 Rules. Slováci si z macedónskej metropoly odviezli štyri cenné kovy – dva strieborné vďaka Kataríne Vilhanovej a Ladislavovi Tóthovi a dva bronzové zásluhou Zuzany Gregušovej a Mateja Višnaia.

foto: kickbox-pro.sk

kulizak
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM