Martin Grendel Rôzne

Počasie môže skomplikovať najmä dopravu

Meteorológovia varujú pred vetrom a v niektorých regiónoch aj pred poľadovicou.

V súvislosti s vetrom vydali výstrahu 2. stupňa, ktorá je platná dnes do 18.45 h. Platí pre územie horného Ponitria, Horehronia, Turca, Liptova, severozápadu Slovenska, Oravu, Kysuce, Spiš, Šariš a severovýchod Slovenska. Na spomínaných územiach sa očakáva na hrebeňoch hôr miestami výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo rýchlosť 26 – 32 m/s.

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uvádza sa na internetovej stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ).

Výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou vydali meteorológovia pre územie stredného Pohronia, juh stredného Slovenska, Horehronie, Liptov, Turiec, Gemer, Spiš, Šariš, severovýchod, juhovýchod a krajný východ Slovenska.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ varujú odborníci z SHMÚ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM