Samospráva

Pocta Jánovi Lacovi: V L. Mikuláši otvorili hokejovú arénu s jeho menom!

V Liptovskom Mikuláši v sobotu popoludní slávnostne uviedli do plnej prevádzky novovybudovanú tréningovú hokejovú halu. JL Aréna, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti starého mestského zimného štadióna, nesie vo svojom názve iniciálky reprezentačného brankára a iniciátora tohto projektu Jána Laca.

Ilustračný obrázok k článku Pocta Jánovi Lacovi: V L. Mikuláši otvorili hokejovú arénu s jeho menom!
Foto: Slávka Kellová

„Najmä pre našich nástupcov prepotrebný priestor stojí a funguje, hoci sme na výstavbu nečerpali žiadne fondy ani inú finančnú podporu. Vyriešili sme si to sami, čo je znak toho, že tomuto projektu naozaj veríme. Ľadová plocha je otvorená pre širokú verejnosť a dúfam, že bude mať kto na nej stále korčuľovať,“ uviedol Laco, člen neziskovej organizácie Hokejové talenty Liptova.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek zdôraznil, že podobné tréningové hokejové haly potrebujú všetky slovenské mestá. „Je skvelé, že tu sa chopili iniciatívy aktívni slávni odchovanci na čele s Jánom Lacom a vracajú svojmu rodnému mestu, čo im dalo v mladosti. Verím, že si z nich zoberú príklad ďalší veľkí hráči a takýchto moderných hál vyrastie po celom Slovensku čo najviac,“ vyzdvihol.

„Napokon je všetko, ako má byť, hoci to bolo oveľa komplikovanejšie a zdĺhavejšie, ako sme predpokladali, najmä schvaľovací proces bol mimoriadne náročný. V tejto chvíli je podstatné, že investícia na úrovni 1,5 milióna eur, vrátane spoločnej novej strojovne pre obe haly, začína naplno slúžiť svojmu účelu,“ dodal konateľ spoločnosti JL Aréna Branislav Duboš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM