Tomáš Batiz Krimi

Policajti neďaleko Mikuláša urobili záťah: Mužovi (35) našli pervitín vo vrecku, to však nie je všetko!

Zásah Národnej kriminálnej agentúry neďaleko Liptovského Mikuláša! Muž (35) je už, podľa polície, obvinený z z drogovej trestnej činnosti. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Policajti neďaleko Mikuláša urobili záťah: Mužovi (35) našli pervitín vo vrecku, to však nie je všetko!
Zdroj: TASR

O tom, že dopravu na hlavnom ťahu medzi Ružomberkom a Ivachnovou obmedzil zásah Národnej kriminálnej agentúry sme vás informovali. Vyšetrovanie prinieslo prvé obvinenie.

Obvinený je 35-ročný muž

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 35 – ročného Maximilián M. z drogovej trestnej činnosti. V rukách polície skončili aj drogy, ktoré mal pri sebe a ukryté na ďalších miestach,“ informuje hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka. Obvinený bol v záujme Národnej kriminálnej agentúry už dlhšie. Policajtom sa podarilo zistiť, že mal v pravidelných intervaloch raz až dvakrát týždenne zadovažovať z rôznych domácich aj zahraničných zdrojov metamfetamín.

Drogu chcel ďalej distribuovať

Maximilián M. mal, podľa policajnej správy, drogu deliť na menšie množstvá, prechovávať ju na rôznych miestach a ďalej distribuovať cez mŕtve schránky. „Pervitín mal predávať len uzavretej skupine odberateľov a odporučeným alebo známym osobám. Aj pri komunikácii bol veľmi opatrný. Využíval internet, sociálne siete, mobilné aplikácie, telefóny a siete cudzích operátorov. Zrejme si myslel, že to môže byť pre slovenskú políciu prekážkou,“ pokračuje ďalej Slivka z Prezídia policajného zboru.

Nakupovať mal v Česku

Na nákup drogy mal minulý týždeň v stredu ráno (16. 03. 2016), podľa policajjného hovorcu, vycestovať do Čiech. Pri jeho návrate ho policajti z Národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s prešovským krajským pohotovostným policajným útvarom zadržali na ceste pri Ružomberku. „Vo vrecku nohavíc mal metamfetamín v množstve, z ktorého by sa dalo vyrobiť 65 až 260 bežných dávok drogy. Vo vozidle mal 16 tisíc eur v hotovosti. Pri ďalších domových prehliadkach, prehliadkach iných priestorov a vozidiel polícia zaistila metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť od 4.100 do takmer 16.700 bežných dávok drogy,“ poznamenal hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Obvinenému hrozí až 15 rokov väzenia

Obvinenému Maximiliánovi M. z Košíc navrhol vyšetrovateľ väzobné stíhanie. „V prípade dokázania viny hrozí obvinenému za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ dodal na záver hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM