Slávka Kellová Rôzne

Poliklinika je na predaj. Nikto ju nechce...

Žilinský samosprávny kraj, ktorý je prevádzkovateľom Liptovskej nemocnice s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši, sa zbavuje nepotrebného majetku. Vyhlásil verejno-obchodnú súťaž na predaj budovy polikliniky.

Technický aj estetický stav budovy liptovskomiku­lášskej polikliniky je už roky v nevyhovujúcom stave. Žilinský samosprávny kraj záujem o investíciu do rekonštrukcie nemá. „Zmenou zákona z roku 2007 už kraj polikliniky neprevádzkuje. Tunajší lekári majú súkromné ambulancie, ktoré my nezazmluvňujeme, robia to poisťovne, takže sme len akýmisi prenajímateľmi priestorov, neovplyvňujeme činnosť polikliník. Tieto kompetencie nám ostali iba pri nemocniciach,“ vysvetľuje hovorca Žilinského samosprávneho kraja Peter Kubica.

Do konca mája 2012 mali záujemcovia možnosť prihlásiť sa do verejno-obchodnej súťaže, ktorú kraj vyhlásil na odpredaj budovy polikliniky. V akej cene a za akých podmienok už sú podľa hovorcu „tajné“ informácie, ktoré sú súčasťou verejnej súťaže. „Teraz sa kraj rozhoduje či vyhlási novú súťaž, alebo aký bude ďalší osud budovy,“ uzatvára Kubica.

K téme zbierame ďalšie vyjadrenia!

foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM