Tomáš Batiz Správy

Poslanci schválili návrh na udelenie ceny mesta: Kto ju získa?

Na zastupiteľstve v Liptovskom Mikuláši schválili poslanci návrh na udelenie ďalšieho ocenenia ceny mesta. O koho presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili návrh na udelenie ceny mesta: Kto ju získa?
Foto: Tomáš Batiz

Cenu mesta Liptovský Mikuláš dostane Jozef Gonda. Na návrh primátora Jána Blcháča a poslanca mestskej časti Ondrašová Ľuboša Triznu ju schválili poslanci mestského parlamentu. „Dostáva ju za zásluhy a rozvoj nášho mesta,“ podotkol Ján Blcháč.

Ocenený bol dlhoročným poslancom mestského zastupiteľstva. Za Liptovskú Ondrašovú poslancoval 24 rokov. Pôsobil aj ako člen mestskej rady a predseda komisie územného plánu a životného prostredia. V minulosti bol členom komisie pre výber projektanta a realizátora pešej zóny v centre Mikuláša.

Ako poslanec sa pričinil o rozšírenie individuálnej bytovej výstavby a vybudovanie všetkých inžinierskych sietí v Ondrašovej. Členom občianskeho výboru v tejto mestskej časti bol od roku 1980. „V roku 1983 spolu zakladal beh Ondrašovská horička. Od roku 1993 bol desaťročie predsedom ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová. V roku 2001 založil futbalovú prípravku, v ktorej dnes máme vyše 50 malých futbalistov. Od roku 2004 je tajomníkom tunajšieho pozemkového spoločenstva komposesorátu a urbáru,“ uviedol poslanec Ľuboš Trizna.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM