Tomáš Batiz Rôzne

Pozorne si pozrite FOTO krásnej Denisy (23) od susedov: Modeling nie je jej jedinou vášňou!

V okrese Žilina sa to len tak hemží kráskami. Nie každá však má našliapnuté iba na kariéru modelky. Prečítajte si rozhovor s krásnou Denisou.

Ilustračný obrázok k článku Pozorne si pozrite FOTO krásnej Denisy (23) od susedov: Modeling nie je jej jedinou vášňou!
6
Galéria
Zdroj: zilina.dnes24.sk

V Nitre sa onedlho stretnú krásky z celého Slovenska, ktoré sa uchádzajú o titul Fotomodelka Európy. Vo finále súťaže Fotomodelka Európy zabojuje tento rok aj Denisa Fecmanová (23) zo Žiliny. Ako nám prezradila, študuje na Lekárskej fakulte a modelingu sa venuje dlhodobo. Do súťaže sa prihlásila sama, pričom ju podporila "sestra – dvojča, ktorá sa rovnako venuje modelingu.

Ako priznáva, skĺbiť náročné štúdium s modelingom vôbec nie je ľahké. Keďže veľa času jej v posledných mesiacoch zabrala stáž v zahraničí, nemala zatiaľ možnosť spoznať spolufinalistky bližšie. Čo jej modeling dáva a aké má plány do budúcnosti sme sa spýtali reprezentantky nášho okresu v rozhovore.

Máte už nejaké skúsenosti s podobnými súťažami?

Áno, už od 15. rokov sa venujem modelingu. Spolu so sestrou sme vycestovali do rôznych krajín, predvádzali sme známe značky, fotili reklamy. Za tie roky mám dosť veľa skúseností. Prvým väčším úspechom bola účasť v súťaži Miss Carat Tuning v roku 2011. Vtedy som mala 17 rokov a stala som sa Miss Sympatia.

Ako sa Vám darí skĺbiť štúdium a modeling?

Okrem modelingu sa dlhodobo venujem aj práci hostesky. Veľmi ma to baví, najmä keď mám možnosť sa zúčastniť nejakých zaujímavých udalostí, spoznávať nových ľudí. Keď som sa rozhodla ísť na medicínu, nemala som toľko času, a tak som „odložila“ modeling i viacero svojich záľub.

Bolo náročné nájsť si cestu späť, lebo medicína je drina a v konečnom dôsledku krásne povolanie.

Svoje rozhodnutia nikdy neľutujem, veľa vecí som si v živote uvedomila – čo chcem, čo sú moje priority a vždy si za nimi pôjdem. Život ma naučil, že musím byť silná a nesmiem sa vzdávať.

Aká bola vaša reakcia, keď ste postúpili do finále?

Veľmi ma to potešilo. Myslím si, že každá žena je svojím spôsobom krásna a má svoje čaro. Verím, že nebolo ľahké vybrať spomedzi toľkých dievčat. Mám radosť, že po takej dlhej dobe som si aspoň trošku pripomenula tie krásne časy.

Čomu sa venujete vo voľnom čase?

Mám veľmi veľa aktivít, snažím sa stále zlepšovať a ísť ďalej svojím smerom a za svojím snom. Pre mňa ako relax je výborný tanec a pohyb. Od detstva sme so sestrou spolu tancovali a zúčastňovali sa rôznych tanečných súťaži. Na tanečnom parkete či pódiu je neskutočná atmosféra a vtedy má človek chuť vydať zo seba toho čo najviac. Tiež mám rada nakupovanie, módu a všetko čo sa toho týka. Ale priznám sa, že moc toho voľného času nemám.

V lete ste boli na zahraničnej stáži. Čo pre Vás znamenal tento pobyt?

Bola som v Brazílii a v Chorvátsku. Priniesla som si plnú hlavu myšlienok a nápadov hlavne v tom, čo chcem a musím zlepšiť a zrealizovať. Mala som tam možnosť zistiť, akému medicínskemu odboru sa chcem v budúcnosti venovať.

Gynekológia a pôrodníctvo je smer, ktorým sa plánujem do budúcnosti uberať. ..a snažím sa zlepšovať v cudzích jazykoch,  získať čo najviac certifikátov a skúseností. Keďže túžim pracovať aj v zahraničí, dohovorím sa anglicky, nemecky a začala som aj so štúdiom portu­galského jazyka.

Čo vám zatiaľ súťaž dala?

Zatiaľ som nemala veľa času a ani som sa nezúčastnila sústredenia vzhľadom k tomu, že som bola takmer 3 mesiace na stáži mimo Slovenska. Preto som ešte nemala možnosť bližšie spoznať dievčatá v súťaži. Ale absolvovala som zopár fotení a môžem povedať, že mám krásne fotky a dúfam, že ich bude čím ďalej tým viac. Čaká ma hlavne finále, na ktoré sa pripravujem a zároveň sa teším. Myslím, že to bude krásny - nezabudnuteľný večer pre nás všetkých.

Aké máte plány do budúcnosti?

Mojím snom je ísť pôsobiť na nejaký čas ako doktorka do zahraničia, a potom sa vrátiť na naše krásne Slovensko a byť so svojou rodinkou. Lebo rodina je len a len jedna.

Vaše životné motto?

Of course it´s hard. It´s supposed to be hard. If it was easy, everyone would do it. Hard is what makes it great. (Samozrejme, že je to ťažké. Má to byť ťažké. Ak by to bolo jednoduché, dokázali by to všetci. Za skvelým výsledkom je tvrdá práca.)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM