Tlačové správy

Prácu pre mladých ľudí a spoločná reč so všetkými: TOTO sú ciele kandidáta na primátora Jozefa Repaského

Jozef Repaský pôsobí v samospráve už dvanásť rokov a svoje skúsenosti by chcel využiť aj naďalej v prospech obyvateľov mesta Liptovský Mikuláš. Cestou by mala byť spoločná reč „za okrúhlym stolom“.

Ilustračný obrázok k článku Prácu pre mladých ľudí a spoločná reč so všetkými: TOTO sú ciele kandidáta na primátora Jozefa Repaského
Zdroj: Dnes24.sk

1. Čo by ste chceli v meste Liptovský Mikuláš zmeniť?

Chcel by som predovšetkým zmeniť kultúru vzťahov. V našom meste sa deje toho veľa. Ľudia sú aktívni, ale mnohokrát nevedia o sebe navzájom a preto sa nemôžu podporiť. To sa týka zamestnanosti, sociálnych projektov, kultúry, športu. Žijeme v čase informatizácie a stále sme nenašli ten vhodný informačný kanál, ktorý by oslovil všetky vekové kategórie.

2. Čo tu podľa vás chýba?

Chýbajú pracovné príležitosti pre mladých ľudí, ktorí nám odchádzajú do sveta a nie vždy majú možnosť sa vrátiť. Chýbajú sociálne zariadenia a predovšetkým chýbajú financie na nápravu restov z minulosti. To sú cesty, školy, kultúrne a športové zariadenia. Postupne sa s tým mesto vysporadúva, vo veľkej miere pomohlo čerpanie finančných prostriedkov z eurofondov.

3. Čo je podľa vás neodkladne dôležité v meste napraviť?

Nepovedal by som, že treba naprávať. V každom období sa urobil kus práce. Niektoré rozhodnutia boli nešťastné, pokiaľ boli myslené úprimne a v prospech občanov, dajú sa korigovať. V niektorých prípadoch to však už nejde a to ma mrzí. Ja osobne nie som zástancom veľkých rečí. Dôležité sú skutky. Mesto musí ísť dopredu a len minimálne sa vracať do minulosti. Minulosť je dôležitá pre pamäť národa a pre historikov.

4. Čím by ste v prípade zvolenia za primátora mesta začali?

Stretnutím všetkých zúčastnených v komunálnych voľbách za okrúhlym stolom. Ak má mesto napredovať, je potrebné pokračovať v začatom. Zároveň ale určite pre všetkých bude prospešné využiť návrhy, nápady a myšlienky, ktoré priniesli protikandidáti v predvolebnej kampani. Odosobniť sa a nájsť spoločnú reč, to je do budúcna cesta k úspechu. Byť obetavý, slušný, poctivý, schopný riešiť každodenné neľahké situácie spojené s výkonom služby primátora. Samozrejme, podľa najlepšieho vedomia a svedomia využiť všetky možnosti v rámci platných zákonov pre neustále zlepšovanie životných podmienok ľudí v meste. Vždy sa pri tom riadim podľa výroku Carlosa Castanedu: „Každú cestu si dôkladne prezrite a zvážte ju. Vyskúšajte ju toľkokrát, koľko považujete za potrebné. A potom sa spýtajte sami seba: Má táto cesta srdce? Ak áno, je to dobrá cesta, ak nie, je zbytočná.“

5. Prečo ste sa rozhodli kandidovať za primátora?

Mám rád toto mesto. Mám rád ľudí, ktorí v ňom žijú. Mám rád hory, ktoré ho obklopujú. Mesto dýchajúce kultúrou a národnou históriou. Liptovský Mikuláš – Mesto olympijských víťazov, centrum cestovného ruchu horného Liptova. Mám toto mesto v srdci, rád v ňom žijem a pracujem. Pre mnohých ľudí je možno pohodlnejšie kráčať s davom, nechať sa viesť a všetko kritizovať. Pokúsiť sa niečo vytvoriť, či napraviť, ísť s vlastnou kožou na trh je podstatne ťažšie, ale na druhej strane aj vzrušujúcejšie. Od školských čias som aktívne pôsobil na dianie okolo seba a táto vlastnosť ma drží celý život. Nielen nečinne sa prizerať a konzumovať, čo iní pripravia. Organizovať, pomáhať, riešiť problémy, byť užitočný pre svoje okolie – to je moje celoživotné krédo. Skúsenosti mi hovoria, že ak chcem niečo zmeniť, musím byť aktívny. Ja takým som a naďalej chcem byť. V prospech obyvateľov i návštevníkov Liptovského Mikuláša. Chcem byť občiansky kandidát, pretože chcem ľudí spájať. Platí, že nikto nie je ostrovom samým pre seba. Bez pomoci rovnako zmýšľajúcich ľudí človek sám veľa nezmení. Budem sa preto uchádzať o podporu všetkých občanov Liptovského Mikuláša a prostredníctvom nich aj o podporu občianskych hnutí, združení a politických strán pôsobiacich na jeho území. Dvanásť rokov skúseností v pozícii zástupcu primátora ma zaväzuje aktívne pokračovať ďalej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM