Samospráva

Predaj domu služieb je spečatený zmluvou: Stavať by sa malo začať do dvoch rokov

Vedenie liptovskomikulášskej radnice spečatilo podpísaním zmluvy predaj zastaranej budovy mestského domu služieb v centre. Jeho novým majiteľom sa stala súkromná spoločnosť AF Development z Popradu, ktorá zvíťazila vo verejnej súťaži so zámerom prebudovať ho na moderný obchodno-spoločenský komplex.

Ilustračný obrázok k článku Predaj domu služieb je spečatený zmluvou: Stavať by sa malo začať do dvoch rokov
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Alexander Slafkovský to považuje za veľmi dôležitý pozitívny krok pre budúci výzor mesta. „Nevzhľadné okolie jedného z hlavných námestí sa zmení na príťažlivý priestor pre obyvateľov i turistických návštevníkov,“ konštatoval s tým, že sa zachová pôvodný pôdorys objektu a pribudne tržnica v tradičnom ľudovom duchu.

Zástupca investorskej spoločnosti AF Development Rudolf Skokan uistil, že nechcú vybudovať žiadnu ultramodernú stavbu, ale pekné zakončenie pešej zóny. „Chceme, aby tento komplex zapadol vhodne do prostredia a bol využiteľný počas celého roka,“ spresnil. Prvou fázou bude nadstavba dvoch podlaží, vytvorenie oddychovej zóny a prepojenie s priľahlým parkom.

„Za predaj budovy domu služieb pribudne do nášho mestského rozpočtu presne 1,03 milióna eur. Až 650 000 eur použijeme z takto nadobudnutých finančných prostriedkov na podstatné zníženie úverového zaťaženia,“ dodal úradujúci primátor Liptovského Mikuláša. Samospráva sa snažila predať dom služieb takmer tri roky. Viacero kôl verejnej súťaže bolo neúspešných a výrazne sa znížila prvotná cena. Stavebné práce by mali začať najskôr o rok a pol.

Súvisiaci článok:

Toto je budúca podoba Námestia mieru: Dom služieb sa zmení na nepoznanie

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM