Správy

Predaj polikliniky v Hrádku sprevádza petícia: Hrádočania chcú, aby objekt odkúpilo mesto

Signatári petície žiadajú vedenie liptovskohrádockej radnice, aby využilo ponuku terajšieho majiteľa, Žilinského samosprávneho kraja, na odkúpenie budovy bývalej polikliniky a zabránilo tak tomu, aby tento objekt prešiel do akýchkoľvek súkromných rúk.

Ilustračný obrázok k článku Predaj polikliniky v Hrádku sprevádza petícia: Hrádočania chcú, aby objekt odkúpilo mesto
Zdroj: TASR

„Je celkom prirodzené, že široká verejnosť vníma zdravotnú starostlivosť veľmi citlivo, lebo ide o zdravie a to je to najcennejšie, čo máme. Všetci zainteresovaní by mali mať spoločný cieľ, poskytovať zdravotnú starostlivosť minimálne na takej istej, ak nie lepšej úrovni, ako doteraz,“ uviedol primátor Branislav Tréger.

Podstatným faktom podľa neho je, že mestá a obce nie sú v originálnych kompetenciách zviazané so zdravotnou starostlivosťou. „Prioritný záujem o tento objekt by mali mať subjekty, ktoré v ňom sídlia. Doterajší majiteľ s nimi niekoľkokrát rokoval, ale neakceptovali ponúkané podmienky,“ pokračoval Tréger.

„Mesto by chcelo zohrať len úlohu sprostredkovateľa a garanta, aby podmienky na prevádzkovanie a poskytovanie zdravotnej starostlivosti boli vyhovujúce a aby to celé fungovalo. Treba si uvedomiť, že hovoríme o 35-tisícovej komunite obyvateľov horného Liptova, ktorí tu roky nachádzali lekársku pomoc,“ skonštatoval.

Vyjadrenie názoru občanov formou petície treba podľa primátora brať do úvahy, avšak musia dostať čo najviac reálnych informácií. „Všetci štyria záujemcovia o kúpu tohto objektu postupne odstúpili od tohto zámeru,“ dodal s tým, že cena sa ustálila na úrovni 650 000 eur a ďalšou podmienkou je preinvestovanie 1,2 milióna eur do desiatich rokov.

Prečítajte si tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM