Pavol Tomčík Futbal

Prekvapenie na úkor favorita: Mikulášania sú v 3. kole pohára!

Sen sa stal skutočnosťou, banskobystrické Štiavničky v utorok 27. augusta padli. Katom "vojakov" sa v 2. kole futbalového Slovnaft Cupu stal papierový outsider z Liptovského Mikuláša. MFK sa tak po fiasku z víkendu podaril nečakaný husársky kúsok.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie na úkor favorita: Mikulášania sú v 3. kole pohára!
Zdroj: Dnes24.sk

Na sobotňajšiu ligovú prehru s Dubnicou (1:2, pozn. autora) dali zverenci trénera Jozefa Škrlíka zabudnúť najlepšie, ako mohli. Zdolali corgoň ligistu na jeho pôde a postúpili do tretieho kola prestížneho pohára. Naviac sa stávajú akýmsi špecialistom na postup cez povestné penalty. I v prvom kole v Kalinove sa Liptáci radovali práve týmto spôsobom.

Jedno je isté, MFK Tatran Liptovský Mikuláš je medzi 16 najlepšími tímami v Slovnaft Cupe. Pevne veríme, že žreb bude tentoraz milosrdný a na svoje si konečne prídu i diváci v Okoličnom. Súper zvučného mena by bol rozhodne športovým sviatkom v Liptove. Nechajme sa prekvapiť.

FK Dukla B. Bystrica – MFK Tatran L. Mikuláš 0:0 / p.k. 3:4
rozhodujúci pokutový kop: Latiak
do 3. kola Slovnaft Cupu postúpil Liptovský Mikuláš
žlté karty: 68. Ľupták – 53. Lišivka, 64. Kucharčík
rozhodoval: R. Weiss
divákov: 1050
MFK Tatran: Šavol – Kubena, Kucharčík, Pastva (90.+ Šupej), Latiak, Trnovský (79. Mizerák), Jurky, Lišivka, Fuják, Brčák (86. Gombala), Hoferica

Jozef Škrlík (tréner Liptovského Mikuláša) pre web fkdukla.sk: „Bystrica mala viac šancí a bola bojovnejšia. Vedeli sme, že môžeme uspieť, pretože aj my máme svoju určitú kvalitu. My sme enormnou bojovnosťou, nasadením a taktickou disciplínou doviedli zápas do penaltového rozstrelu.“

Foto: fkdukla.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM