Martin Grendel Krimi

Pri požiari drevenice vznikla škoda stotisíc eur

Dlho do noci likvidovali hasiči v liptovskej obci Vyšná Boca veľký požiar neobývanej drevenice.

Predbežný odhad škôd na takmer úplne zničenom rekonštruovanom objekte je viac ako 100-tisíc eur.

Podľa hovorkyne žilinského Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Miroslavy Ondrichovej na mieste zasahovali jednotky profesionálnych hasičov z Liptovského Hrádku a Liptovského Mikuláša. Na hasení sa najmä čerpaním vody z potoka a jej dodávkou na požiarisko v nevľúdnom mrazivom počasí a zadymenom priestore významne podieľali miestni dobrovoľníci i z neďalekej Malužinej.

„Rýchle šírenie intenzívneho požiaru, ktorý najskôr zachvátil časť šindľovej strechy a obvodovú stenu, podporovali ľahko horľavé konštrukčné prvky dreveného objektu. Presné príčiny vzniku požiaru, ktorý si, našťastie, nevyžiadal žiadne zranenia, sú premetom ďalšieho vyšetrovania," skonštatovala Ondrichová.

„Pôvodne drevený rodinný dom nachádzajúci sa v dolnej časti horskej obce pod Čertovicou majitelia v poslednej dobe prestavovali na rekreačné účely. V tesnom okolí sa nachádza viacero ďalších drevených stavieb. Hasiči mali plné ruky práce, aby sa oheň nerozšíril aj na ne," dodala starostka Vyšnej Boce Ľubica Trégerová.

zdroj: TASR foto: ilustračné SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM