Iné športy

Priaznivci rybolovu si prídu na svoje: Európska špička v love rýb na muchu mieri na Slovensko

Európska špička v love rýb udicou na muchu mieri na Slovensko. Športoví rybári zo 17 krajín Európy budú na riekach Váh, Belá a Poprad bojovať od 17. do 23. septembra o európske tituly v kráľovskej rybárskej disciplíne. Centrom šampionátu bude Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Priaznivci rybolovu si prídu na svoje: Európska špička v love rýb na muchu mieri na Slovensko
Foto: Slávka Kellová

„Usporiadaním 19. majstrovstiev Európy v love rýb udicou na mušku poverila Slovenský rybársky zväz na kongrese v Drážďanoch v roku 2010 svetová organizácia športových rybárov CIPS. Jej poslaním je združovať štáty sveta v oblasti rybárstva, bojovať za čistotu vôd, podieľať sa na rozvoji vedy a výskumu, ale aj podporovať rozvoj športových súťaží v love rýb udicou. Od roku 1999 sme na Slovensku úspešne zorganizovali niekoľko svetových podujatí v muškárskej disciplíne, naposledy v roku 2010 to boli majstrovstvá sveta juniorov,“ povedal Baláž s tým, že pridelenie organizácie tohtoročných ME sú výsledkom ocenenia organizátorských kvalít Slovenského rybárskeho zväzu.

Centrom majstrovstiev Európy bude mesto Liptovský Mikuláš, kde podujatie slávnostne otvoria na námestí 17. septembra. Štvordňové zápolenia na riekach Váh, Belá a Poprad zakončia vyhlásením výsledkov pri zámku v Liptovskom Hrádku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM