Slávka Kellová Rôzne

Pribudne 48 nájomných bytov. Pozrite si to...

V dedine Bobrovec pri Liptovskom Mikuláši by sa malo približne do jedného mesiaca začať s výstavbou dvoch bytových domov so 48 nájomnými bytmi v časti „pod mlynom“. Obec totiž eviduje záujem ľudí bývať práve na jej území.

V súčasnosti je projekt výstavby bytového domu vo fáze vydania stavebného povolenia, ktoré by malo byť na obecný úrad doručené do jedného mesiaca. Následne chce Bobrovec začať s výstavbou, ktorej kolaudácia je plánovaná na február budúceho roka. V každom dome je možné vybudovať jeden bezbariérový byt.

[blockquote]Obec už dnes eviduje niekoľko žiadostí od občanov, ktorí majú záujem sa tu usadiť. „Chceme takto jednak zastabilizovať počet obyvateľstva a aj ho zvýšiť. V súčasnosti sa počet obyvateľov zvyšuje. Myslím, že je to preto, lebo naša obec leží vo veľmi dobrej lokalite a bude sa aj naďalej zvyšovať záujem o tunajšie bývanie,“ hovorí Ladislav Sedlák, starosta Bobrovca. V súčasnosti tu žije takmer 1800 obyvateľov. [/blockquote] Podľa toho sa budú zvažovať práce na druhej fáze projektu, ktorý by mal zabezpečiť ďalších 48 bytov. „Ja si myslím, že záujem bude,“ domnieva sa starosta. Do konca mesiaca by mali začať prípravné práce na stavenisku, čím by sa mal využiť čas do doby vydania stavebného povolenia. Územné rozhodnutie už leží na obecnom úrade.

Obec zvažovala výstavbu bytových domov aj na iných miestach ako v časti „pod mlynom“. **„Tie pozemky, na ktorých sme ich chceli postaviť sú buď v súkromných rukách, alebo patria urbárskemu spoločenstvu,“ **uzatvára starosta Ladislav Sedlák.

Viac foto, ako budú bytovky vyzerať [link=http://www­.bobrovec.eu/u­vodna-lave-menu/najomne%20by­ty]si pozrite TU![/link]

foto: obec Bobrovec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM