Slávka Kellová Rôzne

Primátor kritizoval predchodcu za štedré odmeny

Liptovskomikulášsky primátor Alexander Slafkovský kritizoval na včerajčom stretnutí s novinármi počínanie svojho predchodcu Jána Blcháča za to, že v období po nedávnych prehratých komunálnych voľbách stihol ešte schváliť štedré mimoriadne odmeny úzke

Bývalý viceprimátor tak dostal v decembri okrem novembrovej mzdy a odmeny ďalších 7.647 eur, prednosta 5.034 eur a dvojica mestských manažérov po 2.558 eur. Považujem to minimálne za neštandardný postup, keď si navyše všetci požiadali aj o preplatenie nevyčerpaných dovoleniek, spresnil Slafkovský, ktorý sa po štyroch rokoch vrátil do primátorského kresla.

Zopakoval, že to bolo pomerne neštandardné počínanie čelného predstaviteľa samosprávy pri plnom vedomí nelichotivej situácie mestskej pokladnice. Každý nech si urobí úsudok o zodpovednosti takéhoto konania štatutára, ktorý vedel, že mesto je v ekonomických problémoch a napriek tomu schválil vyplatenie spolu takmer 19.000 eur štyrom spolupracovníkom vo forme odmien, uviedol.

Blcháč vo svojej reakcii odmietol Slafkovského tvrdenia o zlej finančnej situácii mesta. Rok 2010 podľa neho skončil s pomerne slušným prebytkom. Spomínaní ľudia odviedli kvantum svedomitej práce a keďže bolo jasné, že končia vo svojich funkciách, rozhodol som sa ich po zásluhe odmeniť, dodal s údivom, že jeho nástupca vedomý si údajného zlého stavu mestských financií nezrušil napríklad silvestrovské oslavy či primátorský ples.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM