Tomáš Batiz Futbal

Príprava futbalistov Liptovského Mikuláša je v plnom prúde: Vieme, kto opustil klub počas prestupového obdobia

Futbalisti Liptovského Mikuláša sa naplno pripravujú na jarnú časť druhej najvyššej slovenskej súťaže. Klub však počas zimnej prestávky zastihli viaceré zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Príprava futbalistov Liptovského Mikuláša je v plnom prúde: Vieme, kto opustil klub počas prestupového obdobia
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci majú za sebou už štyri prípravné zápasy, v ktorých sa im podarilo jedenkrát vyhrať a remizovať, dvakrát na súpera nestačili a ťahali za kratší koniec. “Doposiaľ máme za sebou už štyri zápasy. Určite nám nevyšlo hneď prvé stretnutie, v ktorom sme vysoko podľahli Popradu, avšak vtedy náš klub prechádzal viacerými zmenami. V nasledujúcom priebehu prípravy sme odohrali dobrý zápas so Žiarom nad Hronom. Trošku nás možno mrzí prehra s Podbrezovou, kde sme ešte v závere zápasu vyhrali 1:0, lenže domáci stihli pár minút do konca otočiť stretnutie. Naposledy sme remizovali 1:1 s Martinom,” komentuje aktuálny priebeh prípravy Ján Papaj, športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Plánované Liptovské derby v príprave zrušili

V rámci zimnej prípravy sa už tento týždeň mal uskutočniť zápas dvoch susedných miest, ktorý sa nakoniec konať nebude. “Veľmi nás mrzí, že zápas s Ružomberkom sa nakoniec neuskutoční. Problémom boli interné záležitosti ružomberského klubu, ktorý nechce v príprave odohrať zápasy s tímami z nižších súťaži,” dodal na margo zrušeného zápasu Ján Papaj, športový riaditeľ mikulášskeho klubu.

Najbližší prípravný zápas odohráme v utorok 9. februára, keď sa predstavíme na ihrisku Banskej Bystrice,” informáciu priniesol futbalový klub na svojej oficiálnej stránke.

Zmena na trénerskom poste

V polovici januára klub prostredníctvom svojej oficiálnej stránky informoval o zmene na trénerskom poste. Po odchode Antona Šoltisa do Michaloviec prevzal mikulášske futbalové kormidlo Jozef Kostelník, ktorý v minulosti trénoval v poľskom klube Sandecja Nowy Sacz a v sezóne 2013–2014 pôsobil v 1.FC Tatran Prešov. Väčšinu jeho hráčskej kariéry odohral ako záložník v Česku a na Slovensku. “Klub nechcel ukončiť s trénerom Šoltisom spoluprácu, lenže odchod prišiel z iniciatívy trénera, ktorý dostal ponuku z Michaloviec,” vysvetľoval ďalej Ján Papaj, ktorý sa následne aj pousmial nad faktom, že MFK Tatran Liptovský Mikuláš posledné roky zásobuje kluby z najvyššej slovenskej súťaže práve trénermi, ktorí pôsobili na Liptove.

Zmeny v kádri

Počas prestupového obdobia došlo v mikulášskom klube doposiaľ k dvom odchodom. “Z kádra odišiel Miloš Breda, ktorý posilnil Skalicu. Ďalším menom, ktorý opúšťa klub je Matej Čurma, ktorý sa kvôli rodinným dôvodom vracia späť do Zvolena. Stále rokujeme so žilinským tímom ohľadom predĺženia hosťovania Martina Kubenu,” doplnil Ján Papaj, športový riaditeľ klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý na záver ešte informoval o tom, že do klubu sa pravdepodobne z hosťovania vráti brankár Matúš Macík, ktorý by mal zaplátať dieru na brankárskom poste po odchode Miloša Bredu. Papaj priznal aj fakt, že počas jarnej časti dostanú príležitosť aj mladší odchovanci klubu, ktorí prešli z kategórie dorastu k mužom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM