Tomáš Batiz Futbal Video

Príprava na jarnú časť mikulášskych futbalistov pokračuje: Tatran vysoko deklasoval Námestovo! VIDEO

Už o pár týždňov začína jarná časť druhej najvyššej slovenskej súťaže. Futbalisti Liptovského Mikuláša v rámci prípravy odohrali prípravný zápas s Námestovom.

Ilustračný obrázok k článku Príprava na jarnú časť mikulášskych futbalistov pokračuje: Tatran vysoko deklasoval Námestovo! VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj druholigového Liptovského Mikuláša s treťoligovým tímom z Oravy sa začal lepšie vyvíjať práve pre domácich hráčov, ktorí už od úvodných minút prebrali iniciatívu. Po tom, ako domáci dlhšie kombinovali, prišla prvá šanca v 12. minúte. Staš našiel pred pokutovým územím Gereca, ktorý tesne minul. Hostia sa k prvej vážnejšej šanci dostali až v 24. minúte, avšak Macík hlavičku súpera zlikvidoval.

Nedáš, dostaneš!

Staré známe pravidlo sa opäť potvrdilo o pár sekúnd. Po tom čo Námestovo nevyužilo gólovú šancu prišiel protiútok Liptovského Mikuláša, ktorý gólom zavŕšil Jasenovský. „Zlomový moment prišiel práve po našom prvom góle, po ktorom sme sa už strelecky chytili. Mali sme viacero dobrých šancí, ktoré musíme do budúcnosti premieňať,“ informuje Ján Papaj, výkonný riaditeľ klubu. Aktivita domácich v prvom polčase pokračovala aj v nasledujúcich minútach. Jasenovský tento krát v roli asistenta našiel presnou prihrávkou Staša, ktorý sa strelou z prvej nemýlil.

Druhý polčas v jasnej réžii domácich

Hernú prevahu si Liptáci preniesli z úvodného dejstva aj do druhého polčasu. Už v 49. minúte zvyšoval na 3:0 Hirka. Námestovo si ani v druhom polčase nedokázalo vypracovať vážnejšiu gólovú šancu. Naopak, futbalisti Liptovského Mikuláša pod vedením nového trénera Jozefa Kostelníka pokračovali v hernej pohode. V posledných dvadsiatich minútach Liptáci pridali ešte ďalšie tri góly. V 71. minúte najskôr zvyšoval Poremba, ktorý na svoj druhý gól v zápase nemusel dlho čakať, keď sa dokázal znovu presadiť aj o necelé tri minúty. Zápas gólovo uzavrel Laco, ktorý sa pred bránou hostí nemýlil a uzavrel na konečných 6:0. „Odohrali sme veľmi dobrý zápas, v ktorom sme videli až šesť gólov. Vyskúšali sme hráčov na viacerých postoch, takže ja som so zápasom spokojný,“ poznamenal po zápase Jozef Kostelník, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Najbližší prípravný zápas odohrajú futbalisti Liptovského Mikuláša 20. februára o 10:30, v ktorom na domácom ihrisku privítajú susedný Liptovský Hrádok.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Námestovo 6:0 (2:0)

Góly: 26. Jasenovský, 38. Staš, 49. Hirka, 71. Poremba, 74. Poremba, 88. Laco

Liptovský Mikuláš: Macík (46. Mikušiak) – Kubena, Lišivka, Kucharčík, Papaj – Hirka, Jasenovský (70. Laco), Staš (46. Kreva), Poremba, Pastva – Gerec

Rozhodovali: Chudý – Janíček, Remeň

Liptáci porazili Námestovo: Pozrite si pozápasové hodnotenie trénera Jozefa Kost
1
Galéria
Tatran zdolal v príprave Námestovo: Pozrite si foto zo zápasu!
12
Galéria
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM